Galatasaray’dan transfer açıklamaları

Son zamanların en konuşulan çok önemli teknik adamlardan birisi olan Hamza Hamzaoğlu ile ilgili çok önemli gelişmelerin yaşanıldığı ortaya çıktı. Hamzaoğlu, Bursasspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’dan transfer açıklamaları

İşte yapılan o açıklamalar…

Galatasaray’ın başarılı Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Bu akşam istediğimiz gibi maç oynamamış olsak da kazanma alışkanlığını sürdürdük" dedi.

 TFF Süper Kupa finalinde Bursaspor’u 1-0 yenerek kupayı kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında kameraların karşısına geçen Hamza Hamzaoğlu, geçen sezonu iki kupayla kapattıktan sonra Süper Kupa’nın kendileri açısından ayrı bir anlam kazandığını söyledi.

Bazı oyuncularının tam performansına ulaşmadığı için sahada sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Hamzaoğlu, "Bursaspor’un önemli atakları da oldu ama takım güven veriyor. Skora göre oynamayı, galibiyete gitmeyi biliyor. İnşallah bu sezonda da bunu devam ettireceğiz. Oyun olarak bugünden daha iyisini oynamak zorundayız. Süper Kupa camiamıza hayırlı olsun. Kupayla kapatmıştık, kupayla açtık. Umarım ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde bu performansımızı artırırız" diye konuştu.

Hamzaoğlu, transfer politikalarının sorulması üzerine, "Transfer ihtiyacımız olursa yapacağız, hala bakıyoruz. Bizim için önemli olan oyuncularımızın performansını en üst seviyeye çıkarabilmek" ifadesini kullandı.

Oyun anlamında eksikleri olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, "Bunun sebebi belli. Bazı oyuncularımız henüz hazır değiller, o yüzden oyun ortaya çıkmıyor. Onların iyi olduğu zamanları düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Kadroya katacağımız her fazladan oyuncu, bize faydadan çok zarar getirir. İhtiyacımız yokken sadece transfer yapmış olmak için transfer yapmayı düşünmüyorum. Ay sonuna kadar zamanımız ve oynayacağımız maçlar var. Gerekirse transfer yaparız" şeklinde konuştu.

Hamzaoğlu, İbrahimovic ve Volkan Şen’in transferleriyle ilgili soruyu, "İbrahimovic’i taraftar istiyor. İbrahimovic, kimsenin hayır demeyeceği bir oyuncu ama her şeyin bir bedeli ve uyumu var. Bunları düşünerek transfer yapmak zorundayız. Almış olsak kadromuza renk katar, taraftar da mutlu olur. Kendisiyle hiç görüşmedik ama gelirse de hayır demeyiz. Volkan Şen ile ilgili bir düşüncemiz olmadı. Bu şekilde devam edeceğiz. Önümüzdeki haftalarda her şey netleştiğinde, gerekirse 1-2 nokta transfer yaparız" diye yanıtladı.

Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, oyuncularının ortaya koyduğu performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Galatasaray kupayı ne kadar hak ettiyse, biz de o kadar hak ettik" dedi.

Final maçının dünkü basın toplantısında takımdaki sıkıntılarla ilgili bilgi verdiğini hatırlatan Sağlam, şöyle devam etti:

"Maçın genelinde tam anlamıyla bu sıkıntıları yaşadık. Kupayı Bursa’ya getirmeyi çok istedik, oyunun genelinde de bu isteği sahaya yansıttık. Oyuncularım, maçın 90. dakikasına kadar oyunu dengelemek ve kupayı kazanmak için ellerinden geleni ortaya koydu. Hepsini tebrik ediyorum. Fiziksel olarak eksiklerimiz olmasına rağmen ikinci yarıda oyunun hakimi bizdik. Rakibi kendi alanına hapseden ve pozisyon üreten ancak içeri sokamayan bir görüntü sergiledik. Üstün oynadığımız bir oyunda maalesef gol bulamadık. Galatasaray kupayı ne kadar hak ettiyse, biz de o kadar hak ettik."

Ofansif anlamda üretici futbolcu eksikliği yaşadıklarını vurgulayan Sağlam, "Bu sıkıntı bugün bizi olumsuz etkiledi. Her şeye rağmen takımın fiziksel olarak geldiği noktadan, oyun hakimiyetinden ve son saniyeye kadar oyunu bırakmama arzusundan memnunum. Önümüzdeki hafta lig başlayacak, bu eksikleri gidermemiz gerekiyor. Eksiklerimizi giderirsek, Bursaspor yine ligde ses getirecek bir takım olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ön tarafta kendilerini rahatlatacak transferleri takıma kazandırmaları gerektiğinin altını çizen Sağlam, şunları söyledi:

"Necid’in sakatlığı ve Volkan Şen’in bir şekilde aramızdan ayrılması, bizi futbolcularımızı farklı bölgelerde oynatmaya itti. Geçen seneki iskelet takımdan 8 kişinin yeri değişti ve 3 oyuncu geçen seneki bölgelerinde oynadı. Bu da bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Galatasaray’ı tebrik ediyorum."

Sağlam, Ozan Tufan transferiyle ilgili açıklamalarda da bulunarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda takıma bir yandan tabiri caizse yana yana oyuncu ararken ve eksikleri gidermeye çalışırken oyuncu kaybetmek istemiyoruz. Birkaç oyuncumuza astronomik teklifler var. Bu da oyuncuların motivasyonunu bozuyor. Antrenör ve yöneticiler için sıkıntılı durum. Bir takımda oynamak istemeyen oyuncuyu zorla oynatamıyorsunuz. Bu isimleri kaybetmeme yönünde hamlelerimizi sonuna kadar yapıyoruz. İnşallah oyuncu kaybetmeyiz."

Kaynak: Spor Merkezi