Gaziantepspor ilk maçta 3 puan almak istiyor

Gaziantepspor, pazar günü ligin ilk maçında deplasmanda oynayacağı Kasımpaşa maçından 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor.

Gaziantepspor ilk maçta 3 puan almak istiyor

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, pazar günü oynayacakları Kasımpaşa maçı ile ilgili olarak, “Oradan 3 puan almanın hesaplarını yapıyoruz” dedi. Gaziantepspor, Spor Toto Süper Ligi’in ilk haftasında 16 Ağustos Pazar günü evinde Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Yoğun tempo ile çalışan Gaziantepspor’da teknik direktör Mutlu Topçu yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma koşusu ve açma-germe egzersizleri ile başladı. Gaziantepspor Celal Doğan Tesisleri’nde ilk 15 dakikası basına açık olan antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Topçu, 2015-2016 sezonu tüm takımlara ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulunarak, içeride oynanacak Kasımpaşa maçı hakkında konuştu. Topçu, Kasımpaşa’nın iyi bir takım olduğunu belirterek, “Defansif anlamda çok iyi oyuncular aldılar. Orta sahaya da iyi oyuncular aldılar. Biz de iyi transferler yaptık. Bizim açımızdan çok önemli karşılaşma. Birinci maçı içeride oynuyoruz. Hem saha hem de seyirci avantajını kullanarak, bu maçı kazanmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Transfer konusuna değinen teknik direktör Topçu, transfer sezonunun bitmediğini ve görüştükleri futbolcuların olduğunu söyledi. Topçu, “Özellikle defans bölgesinde 1-2 oyuncu, ofansif anlamda 1 oyuncu da aramıza katılabilir. Çalışmalarımız devam ediyor. Transferler kolay olmuyor. Görüştüğümüz oyuncular var. Eğer onlar da aramıza katılırsa çok daha güçlü bir ekip haline geleceğiz” diye konuştu.

Takımdaki sakat oyuncular hakkında konuşan Topçu, şu anda 1-2 oyuncunun ufak sakatlıklarının olduğunu fakat maç saatine yetişebileceğini belirtti. Topçu sakatlıkların sadece Gaziantepspor’la alakalı olmadığını vurgulayarak, “Bütün takımlarımızın kanayan yarası. Maalesef taraftarlarımız bir şekilde gelemiyorlar. Ama bana göre teknik direktörün üzerine düşen görevler var. İyi bir futbol oynatmak zorundayız. Taraftarları tekrar sahalara çekmek için çok iyi bir futbol oynatmak zorundayız. Biz de bu yüzden buradayız. Biz bu sene daha ofansif bir futbol için uğraşacağız. İçerideki maçlara daha ofansif bir futbol oynayacağız. İnşallah onlar tekrar bizi desteklemeye gelirler" şeklinde konuştu.

Ligi ilk 10‘da bitirmek istediklerini ifade eden teknik direktör Topçu, "Özellikle puan anlamında daha iyi bir puan yapmak. Zorundayız bu sene. Hem puan hem de iyi futbol anlamında çok daha iyi şeyle yapmayı düşünüyoruz. Her maçı ayrı ayrı düşüneceğiz. Bizim tek düşündüğümüz maç Kasımpaşa maçı. Oradan 3 puan almanın hesaplarını yapıyoruz şu anda" açıklamasında bulundu.

“SAĞDUYUYA İHTİYACIMIZ VAR”

Taraftarlardan destek isteyen Mutlu Topçu, “Taraftarlarımız sahada futbol seyretmek istiyorlar. Onlar o coşkuyu yakalamak istiyorlar. Dolayısıyla onlara bir şey söyleyemeyiz. Taraftarlar niye gelmedi. Niye kötü bir tezahüratta bulundu. Ama herkesin sağduyulu olması lazım. Şu anda çok sağduyuya ihtiyacımız var. Buraya bizi destekleyecek taraftarlarımız da bizim hep yanımızda olmasını istiyoruz. Dolayısıyla biz iyi futbol oynayacağımıza kendilerine söz veriyoruz. Onlar da gelip bize destek versinler” şeklinde konuştu.

Yabancı oyuncu kuralına da değinen Topçu, “Her sene değişik bir yabancı statüsü var. Bu sene yabancılar çok yetenekli ve iyi düzeyde olursa çok büyük katkıda bulunacaklar. Ama iyi yabancı bulmak da önemli. Bu yönden ligin kalitesini arttıracağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz