Genç Muhlis ağabeyinin izinde ilerliyor

Diyarbakırspor alt yapısında yetişen Mehmet Sıddık İstemi, 13 yıldır profesyonel liglerde memleketini başaryla temsil ediyor.

Genç Muhlis ağabeyinin izinde ilerliyor

Ağabeyini rol model kabul ederek futbolcu olan Muhlis İstemi ise alt yapısında yetiştiği Amedspor'a 700 bin TL bonservis bedeli kazandırarak profesyonel liglerin flaş ekibi Iğdır FK'ya transfer oldu.

Diyarbakır'lı İstemi kardeşler futboldaki başarılarıyla ailelerine umut olurken, bölgedeki gençlere ilham kaynağı oldular.

1991 doğumlu olan Mehmet Sıddık İstemi, futbola Süper Lig'de Diyarbakırspor alt yapısında başlayıp burada A takıma yükseldi. Tecrübeli futbolcu 13 yıldır mücadele ettiği profesyonel liglerde 9 takımın formasıyla 390 maça çıkarak istikrarlı performansıyla göz doldur.

Muhlis, Ağabeyinin İzinden İlerliyor

Ağabeyinden etkilenerek futbola merak salan kardeş Muhlis İstemi futbol hayaline Amedspor alt yapısında başladı. Ağabeyi gibi hücüm bölgesinde görev yapan 21 yaşındaki Muhlis, başarılı grafik çizerek kısa sürede patlama yaparak transfer piyasasının gözdesi haline geldi.

Profesyonel liglerin dikkat çeken takımı Iğdır Futbol Kulübü'ne transfer olan Muhlis,"çok şey borçluyum " dediği ilk göz ağrısı Amedspor'a da kulüplerin ekonomi sıkıntı çektiği bu dönemde 700 bin TL bonservis ücreti kazandırdı.

"Hayallerinizden Asla Vazgeçmeyin"

Futbola ailesinin ikamet ettiği kırsal mahallede boş arazilerde top oynayarak başladığını belirten Mehmet Sıddık İstemi,"Her genç gibi benim de hayallerim vardı. Çok şükür bir çoğuna ulaştım. En önemlisi memleketimi başarılı bir şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Kardeşim Muhlis çok yetenekli. Aynı takımda birlikte oynadık. Çok güzel bir duyguydu. Allah herkese nasip etsin. Benden daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. İnşallah çok daha iyi yerlere gelecek. Benim gençlere tavsiyem;hayallerinizin peşinden gitmekten vazgeçmeyin. Çok çalışırsanız ve sadece futbolun içinde kalırsanız hedeflediğiniz yere gelirsiniz " dedi.

Kaynak: Spor Merkezi