Gökhan Gönül 'Ben Fenerbahçe'de ben oldum, emekliliğim de Fenerbahçe'de olsun'

Milli formanın en ünlü isimlerinde Fenerbahçeli Gökhan Gönül, 'Fenerbahçe beni bırakmadığı sürece bırakmam, emekliliğimin de Fenerbahçe ile olmasını istiyorum' dedi. Bu sezon sonrasında Fenerbahçe ile yollarının ayrılacağı iddialarına da çarpıcı açıklamalarda bulunan Gökhan Gönül'ün açıklamalarından kare kare

Gökhan Gönül 'Ben Fenerbahçe'de ben oldum, emekliliğim de Fenerbahçe'de olsun'

Milli formanın en ünlü isimlerinde Fenerbahçeli Gökhan Gönül, 'Fenerbahçe beni bırakmadığı sürece bırakmam, emekliliğimin de Fenerbahçe ile olmasını istiyorum' dedi. Bu sezon sonrasında Fenerbahçe ile yollarının ayrılacağı iddialarına da çarpıcı açıklamalarda bulunan Gökhan Gönül'ün açıklamalarından kare kare

Milli formayla bugün Avusturya karşısında ter dökecek olan Gökhan Gönül, yaptığı açıklamayla Fenerbahçe'deki durumu ile ilgili tüm soru işaretlerini giderdi. Sarı-lacivertli yıldız, sezon sonunda biten kontratının uzatılmamasının kendisini rahatsız etmediğini, bu konuda bir sorun çıkacağını da sanmadığını söyledi.

'Hiçbir sıkıntım yok'

Gökhan, "Benim açımdan bir sıkıntı yok. Zamanı gelince yönetimle oturur konuşuruz ve anlaşırız. Ben Fenerbahçe'de Gökhan Gönül oldum. Bu renklere kara sevdalıyım. Fenerbahçe beni istediği sürece dehiçbir yere gitmem" açıklamasını yaptı. '

Yaşanmışlıklar var

'Adı zaman zaman Beşiktaş ile anılan, yurt dışından da ciddi teklifler aldığı öne sürülen milli futbolcu, "9 yıldırbu takımın formasını giyiyorum. Acı-tatlı birçok şey yaşadım. Fenerbahçe'nin ekmeğini yiyorum. Böyle de devam etsin istiyorum. Futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorum. İnşallah emeklilik başvurum da Kadıköy'den olacak" şeklinde konuştu.

Sakatlığım tamamen geçti

Kaburgasındaki kırık nedeniyle ligdeki Akhisar ve Kayseri maçlarında oynayamayan, Bragakarşılaşmalarında da riske edilmeyen Gökhan, Milli Takım'ın İsveç ile yaptığı hazırlık maçında oynayınca, bu durum bazı kesimlerce garip karşılanmıştı. Konuya açıklık getiren milli futbolcu, "Sakatlığım tamamen geçti. Braga'ya karşı da hazırdım ama takımla idmanlara çıkmadığım için Pereira beni oynatmadı" dedi. kaynak:ahaber

Gökhan Gönül şimdiye kadar Zico, Christoph Daum, Luis Aragonés, Aykut Kocaman,Ersun Yanal,İsmail Kartal ve Vítor Pereira ile çalışmıştır.

Gökhan Gönül, 4 Ocak 1985 tarihinde kuaför baba ve ev hanımı annenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi Aslen Bafralı ailenin çocuğu olarak doğan Gökhan'ın ailesi Gökhan 6 yaşında iken Bursa'ya taşındı. Mahallede top oynarken ağabeyleri onu Bursa Yolspor'a götürdü ve bu takımda seçmelere kısa boyuna rağmen başlangıçta kaleci olarak başladı. Bir gün denenmek için çok sayıda kaleci gelince antrenör ona "Geç ileride oyna" dedi. Performansımı gördükten sonra da "Bundan sonra kaleci değilsin" dedi. O düzeyde hangi mevkide oynadığı belli olmadığından Gökhan topu alıp herkesi çalımlayarak rakip kaleye kadar gidiyordu. Sadece boş zamanlarında top oynamak için gidiyordu takıma. Ama hocası Mehmet Kirazoğlu üzerine çok düştü. Normal antrenmanların dışında akşamları ona özel çalışmalar yaptırdı. Bir gün A takımın antrenörü ise "Yarın A takımın maçı var, sen de oynayacaksın" dedi. Gönül için 14-16 grubunda oynamak bile büyük bir olaydı, çünkü henüz 13 yaşındaydı. Orada ise 30 yaşında futbolcular oynuyordu. Selam vermeye bile çekindiği insanlardı. Ama o dönemki hocası Ramiz Hoca onu o takımda oynattı.[1] 14-16 takımında libero, genç takımda orta saha, A takımda ise forvet ve orta saha oynuyordu. Genç ve A takımda oynamaya başlayınca 14-16 takımının kaptanı oldu. O dönemki takımı ise Play-off'ta Bursaspor'la 3-3 berabere kaldı. Bursaspor'la ilk defa berabere kaldı ve libero oynamasına rağmen üç golü de Gönül atmıştı. Hasan Bora Gökhan'ı beğendi ve Bursaspor'a istedi. Ama arkadaşları arasında oraya gidip de başarılı olamayan örnekler bulunduğu için kabul etmedi. O maçtan sonra Galatasaray da oyuncuyu istedi. Takımın başında Fatih Terim vardı. İstanbul'a gitti, görüştü. Ailesinden izin almak için Bursa'ya döndü. Ama o sırada Gençlerbirliği devreye girdi ve 2002 yılında onu transfer ettiler.

2002-03

Gönül 2002 yılında ise 3 yıllık sözleşme imzaladı. İlk sezonunda PAF takıma yollanan Gönül bu takımla 20 maça çıktı.

2003-04

2003-04 sezon başlarında hep Gençlerbirliği'ndeydi ama her seferinde bir şey oldu ve OFTAŞ'a gönderildi. 3. lig'de yer alan bu takımda ise 27 maça çıkıp 5 gol attı ve takımı ile sezonu şampiyon bitirdi ve bir üst lige katıldı.

2004-05

2004-05 sezonunda takıma geri dönen Gönül, tekrar Hacettepe takımına kiralandı. Lig B Klasman'da 21 maça çıkıp 4 gol attı.

2005-06

2005-06 sezonu öncesinde Gençlerbirliği'nde dönen Gönül, Ziya Doğan döneminde takımın ilk maçı Fenerbahçe maçıdır.Hoca "Bende isim değil çalışan oynar, şu anda kadroda sadece Gökhan'ın yeri garanti" demişti. Ama bir sakatlık yaşadı ve 3-4 ay oynayamadı. Kendine gelmesi için OFTAŞ'a gönderildi. Takım Lig A'ya çıkınca "Kadroyu bozmayalım. Hiç olmazsa küme düşmeyelim. Devre arasına kadar kal. Nasıl olsa maddi açıdan Gençlerbirliği futbolcularıyla aynı imkâna sahipsin" denildi. Ama devreyi lider bitirince hedef büyüdü ve şampiyonluk hedefine giden takımda kalmayı tercih etti. Nitekim de şampiyon oldu ve Lig B'de o sezon 17 maça çıkan Gönül, 3 gol attı ve takımı ile şampiyonluk yaşadı ve Lig A'ya yükseldi. O dönem Giray Kaçar ve İlhan Eker ile takımın vazgeçilmezi oldu.

2006-07

2006-07 sezonu başındaysa Oftaş ile üstüste şampiyonluklar yaşayan Gönül, Süper Lig'de oynayan Gençlerbirliği kadrosuna dahil edildi. 2006 yılında Gençlerbirliği Oftaş'ta oynarken Galatasaray, Gönül'ü 19 yaşında iken istemiş, fakat İlhan Cavcav'ın Gökhan için 2.5 milyon Euro gibi, Galatasaray tarafından çok fazla bulunan, bir miktar istemesi transferi gerçekleştirmemiştir ve Gökhan bir sene daha Gençlerbirliği Oftaş'ta forma giymiştir. Takımıyla 28 lig maçına çıkan Gönül, 4 gol atarken 2 de kupa maçına çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz