Gökhan Gönül, Fenerbahçe'nin sofrasına tekrardan oturuyor

Fenerbahçe; Gökhan gönül ile 2+1 yıllığına anlaşma için şu sıralarda masaya oturdu

Gökhan Gönül, Fenerbahçe'nin sofrasına tekrardan oturuyor

Fenerbahçe; Gökhan gönül ile 2+1 yıllığına anlaşma için şu sıralarda masaya oturdu

Trabzonspor maçında alınan 4-0'lık galibiyet sonrasında Fenerbahçe'de sözleşme yenileme görüşmeleri başlıyor. İlk görüşme bugün Aziz Yıldırım ile Gökhan Gönül arasında olacak. Hasan Çetinkaya'nın geçen hafta Yıldırım adına görüşmeye davet ettiği Gönül'e görüşmeye yalnız başına gelmesini söylemişti. Başkanın kesinlikle bu görüşmede menajerini görmek istemediğini söylemişti. Gönül'ün de bugün ki görüşmeye menajeri Ahmet Bulut olmadan gelme kararı aldığı bildirildi.

Menajeri Bulut'un, "Gökhan'ı yalnız göndermeyeceğim" demesine rağmen tecrübeli oyuncunun aldığı bu kararın Fenerbahçe'de kalmak için önemli bir adım olduğu bildirildi. Yıldırım'ın Gönül için kulübün avukatlarına bir sözleşme hazırlattı. 2 artı 1 yıllık olan bu sözleşmede Gökhan'a 1.5 milyon Euro garanti para teklifi yer alıyor. Ayrıca 500 bin Euro'yu geçmeyecek şekilde galibiyet geldikçe maç başı ücret teklifi yapılacak. Gönül'ün sözleşmesinde ayrıca Türkiye Ligi şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi içinde primler yer alacak. Hepsi bir araya geldiğinde Gönül'e şu anda kazandığı rakam başarı geldikçe teklif edilmiş olacak.

Gönül'ün sözleşme yenilemeye evet demeye hazır olduğu ise gelen haberler arasında. (Fotospor)

Gökhan Gönül (d. 4 Ocak 1985; Bafra, Samsun), Defansın sağında görev yapan Türk futbolcu 2007 yılından itibaren Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Gökhan Gönül (d. 4 Ocak 1985; Bafra, Samsun), Defansın sağında görev yapan Türk futbolcu 2007 yılından itibaren Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Gökhan Gönül, 4 Ocak 1985 tarihinde kuaför baba ve ev hanımı annenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi Aslen Bafralı ailenin çocuğu olarak doğan Gökhan'ın ailesi Gökhan 6 yaşında iken Bursa'ya taşındı. Mahallede top oynarken ağabeyleri onu Bursa Yolspor'a götürdü ve bu takımda seçmelere kısa boyuna rağmen başlangıçta kaleci olarak başladı. Bir gün denenmek için çok sayıda kaleci gelince antrenör ona "Geç ileride oyna" dedi. Performansımı gördükten sonra da "Bundan sonra kaleci değilsin" dedi. O düzeyde hangi mevkide oynadığı belli olmadığından Gökhan topu alıp herkesi çalımlayarak rakip kaleye kadar gidiyordu. Sadece boş zamanlarında top oynamak için gidiyordu takıma. Ama hocası Mehmet Kirazoğlu üzerine çok düştü. Normal antrenmanların dışında akşamları ona özel çalışmalar yaptırdı. Bir gün A takımın antrenörü ise "Yarın A takımın maçı var, sen de oynayacaksın" dedi. Gönül için 14-16 grubunda oynamak bile büyük bir olaydı, çünkü henüz 13 yaşındaydı. Orada ise 30 yaşında futbolcular oynuyordu. Selam vermeye bile çekindiği insanlardı. Ama o dönemki hocası Ramiz Hoca onu o takımda oynattı.[1] 14-16 takımında libero, genç takımda orta saha, A takımda ise forvet ve orta saha oynuyordu. Genç ve A takımda oynamaya başlayınca 14-16 takımının kaptanı oldu. O dönemki takımı ise Play-off'ta Bursaspor'la 3-3 berabere kaldı. Bursaspor'la ilk defa berabere kaldı ve libero oynamasına rağmen üç golü de Gönül atmıştı. Hasan Bora Gökhan'ı beğendi ve Bursaspor'a istedi. Ama arkadaşları arasında oraya gidip de başarılı olamayan örnekler bulunduğu için kabul etmedi. O maçtan sonra Galatasaray da oyuncuyu istedi. Takımın başında Fatih Terim vardı. İstanbul'a gitti, görüştü. Ailesinden izin almak için Bursa'ya döndü. Ama o sırada Gençlerbirliği devreye girdi ve 2002 yılında onu transfer ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler