GSYD çirkin saldırıyı kınadı, sorumluları istifaya çağırdı

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), başkent Ankara'da yaşanan olayın ülke imajına ve Türk futbolunun marka değerine büyük darbe vurduğuna dikkat çekerek sorumluların istifa etmesini ve hesap vermesini istedi.

GSYD çirkin saldırıyı kınadı, sorumluları istifaya çağırdı

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçını yönetecek FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e yapılan çirkin saldırıya tepki göstererek, olayda ihmali olan herkesi hesap vermeye davet etti.

Derneğin açıklamasında,

“sorumlular bahane üretmek yerine istifa etmelidir"

ifadelerine yer verildi.

ÜLKE FUTBOLU KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Yöneticilerine sorumsuz davranışlarının ülke futbolunu kaosa sürüklediğine atıf yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Sorumlular bahane üretmek yerine İstifa etmelidir.

Süper Ligde oynanan Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının ardından FİFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan barbarca saldırıyı lanetliyoruz. Kulüp başkanları ve Futbolu yöneten paydaşların basiretsizliği ve sorumsuzluğu yüzünden her geçen gün kötüye giden ve dip yapan futbolumuzun yeniden ayağa kalkması ve bozulan Ülke imajının telafisi adına sorumluların futbol sahnesinden çekilmeleri ve bedelini en ağır şekilde ödemelerini beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Bu vesileyle her şeyden önce aile babası ve ana baba evladı kıymetli hakemimiz Halil Umut Meler’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz