Güzel ve çirkin

Yeni Diyarbakırspor’lu futbolcuların rakip takım taraftarlarına karanfil atmasıyla başlayan, yöneticiler ve futbolcular arasında dostluğun hakim olduğu karşılaşma hakeme taş atan bir kendini bilmez yüzünden gölgelendi.

Güzel ve çirkin
Y.Diyarbakırspor 2-0 öndeyken Bismil’li bir taraftarın yardımcı hakemi yaralaması nedeniyle mücadele yarıda kaldı.

OYSA HER ŞEY GÜZEL BAŞLAMIŞTI

BAL 2.Grup’ta şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Diyarbakır derbisi güzelliklerle başladı, çirkin görüntülerle gölgelenerek yarıda kaldı.

Her iki takım yöneticilerinin de hafta içinde verdiği centilmenliğe yönelik karşılıklı demeçlerle güzel bir atmosferde başlayan maç öncesinde Yeni Diyarbakırspor’lu futbolcular Bismil’i taraftarlara karanfil atarken,Bismil’li taraftarlar da her iki takımı beraber tribüne çağırarak dostluk gösterisinde bulundu.

YENİ DİYAR 55’TE 2-0 YAPTI

Maça iyi başlayan Yeni Diyarbakırspor, 9.dakikada 1-0 öne geçti. Onur’un kullandığı köşe vuruşundan gelen topu savunmadan kopup gelen Fatih arka direkte tamamladı :1-0.

İlk yarıda oyunun hakimi olan Yeni Diyarbakırspor net fırsatlardan yararlanamazken,devre 1-0 tamamlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Yeni Diyarbakırspor, 55’te farkı 2’ye çıkardı. Ahmet Gülsever’in soldan ortasını iyi takip eden Hamit kafayla topu ağlara yolladı :2-0.

YARDIMCI VE 4.HAKEM YARALANDI

58.dakikada Bismil tribünlerinden gelen yabancı madde yardımcı hakem Mustafa Muslu’nun yaralanmasına yol açtı. Bundan olay maç dururken tribünden gelen ikinci madde bu defa 4.hakem Sedat Orak’a isabet etti. Hakemlerin ilk tedavisi sahada yapılırken,orta hakem M.ŞükrüKözcü maçı durdurarak soyunma odasına gitti. Yapılan tüm ikna çabalarına rağmen sahaya çıkmayan Közcü, MHK ve TFF yetkilileriyle görüştükten sonra maçı tatil etti.

YENİ DİYAR HÜKMEN,BİSMİL’E YAZIK

Kurallara göre Yeni Diyarbakırspor 3-0 hükmen galip ilan edilirken,BismilBelediyespor’u ağır cezalar bekliyor.Kendini bilmez 1-2 kişinin yaptığı çirkinlik koca bir ilçenin kaderiyle oynayabilir. Saha içinde futbolcular arasında ve saha dışında da yöneticiler arasında dostluğun hakim olduğu maçın tribünlere musallat olan anlayış yüzünden bu hale gelmesi herkesi kahretti.

Kaynak: Diyarbakır Söz