Görüş Bildir

Hakem isyanı MHK'ye taşındı

Diyarbakırspor, verdiği yanlı kararlarla Tokatspor’un galibiyetini hazırlayan İzmir bölgesi hakemi Hüseyin Sabancı’yı maçın kasediyle birlikte MHK’ye şikayet etti.

Hakem isyanı MHK'ye taşındı
Uzay Tv’de yayınlanan Kale İçi programının yorumcusu eski Süper Lig hakemi Yıldıray Arslan,”Buna hakem faciası değil facia denir. Diyarbakırspor’un puanları resmen gasp edilmiş. Kulüp bu işin peşini bırakmamalı.” dedi.

HEM FAUL HEM TAÇ Uzay Tv’de yayınlanan Kale İçi Programında ekrana gelen Tokatspor-Diyarbakırspor maçının özet görüntüleri hakem Hüseyin Sabancı’nın Diyarbakırspor’un puanlarını gasp ettiğini belgeledi. Mustafa Kuru’ya gösterilen kırmızı kart tartışmalı olmasına rağmen hakemin takdiri olarak değerlendirilirken,uzatma dakikalarında Tokatspor lehine verilen serbest vuruş ve ardından gelen gol skandal olarak yorumlandı. Pozisyonda Tokatspor’lu Şahin, topu almaya çalışan İrfan’ın ayaklarına kafasını uzatarak ihlal yaparken hakem Sabancı ,Diyarbakırspor lehine faül vermesi gerekirken vermedi. Ayrıca pozisyonda top bariz şekilde Şahin’in kafasına çarparak taca çıkmasına rağmen hakem Diyarbakırspor lehine faül ve tacı vermediği gibi Tokatspor’a serbest vuruş kararı vererek niyetini açıkça belli ettirdi.

‘BU KARARIN HİÇ BİR İZAHI YOK’ Hüseyin Sabancı’nın kararlarını yorumlayan Dr. Yıldıray Arslan, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Arslan,”Sabancı’nın Süper Lig klasmanına alınması da zaten kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Dönemin MHK Başkanı Oğuz Sarvan, gökten zembille indirir gibi kendisini en alt klasmandan üst klasmana çıkarmıştı. Böyle bir maça bu hakemin verilmesi de ayrıca düşündürücüdür. Büyük bir hakem zafiyeti var. Böyle bir pozisyonda doğru karar veremeyen bu liglerde maç yönetemez.Tartışmalı değil açık bir pozisyondur. Pozisyon bariz şekilde Diyarbakırspor lehine endirekt serbest vuruştur. Bunu vermezseniz bile top rakibin kafasından bariz şekilde taca çıkıyor. Neden Tokatspor’a serbest vuruş verdiğini anlamak mümkün değil.

KULÜP, KASETLE BERABER ŞİKAYET ETTİ Diyarbakırspor’un puanları gasp edilmiş. Hakem hatası diyerek geçiştirilemez. Kulüp bu işin peşini bırakmamalı. Uluslar arası kurallara göre böyle maçlar tekrar bile edilir. En azından böyle hakemlere bir daha maç verilmemesi sağlanmalı.” dedi.

Bu arada görüntüleri temin eden Diyarbakırspor,Hüseyin Sabancı’yı MHK’ye şikayet etti. Hazırlanan şikayet dilekçesi ve pozisyonun görüntüleriyle beraber başvuru yapılarak Sabancı’nın cezalandırılması ve kulübün mağduriyetinin giderilmesi istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi