Haksızlık giderilsin

75 İl'in takımlarına "Baraj maçı" oynama hakkı tanınırken, BAL 1. 2 ve 3 Bölge gruplarında 6 takımla temsil edilen Diyarbakır takımlarına bu hakkın verilmemesi haksızlık olarak değerlendirildi.

Haksızlık giderilsin

Diyarbakır Bal Takımları Kulüpler Birliği, "Bölgesel Amatör Lig 2021-2022 Futbol Sezonu Statüsüne göre 75 İl'in takımlarına Baraj Maçı oynama hakkı tanınırken, BAL 1.Bölge 2 ve 3'üncü Gruplarda 6 takımla temsil edilen Diyarbakır İlimiz takımlarına Baraj Maçı oynama hakkı tanınmamaktadır.

TAKIMLARA HAKSIZLIK

Takımlarımızın başta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olmak üzere, ilgili tüm mercilere resmi müracaatları ve ikili görüşmelerine rağmen Statüden doğan bu haksız durum hala düzeltilmemiştir. Dolayısıyla bu, Diyarbakır takımlarına karşı yapılan özel bir durum olduğu kanaati uyandırmaktadır.

BARAJ MAÇI HAKKI

2021-2022 Futbol Sezonu BAL (Bölgesel Amatör Lig ) Statüsü hazırlanırken ilimiz Diyarbakır ile ilgili statüde "BARAJ MAÇI" oynama zorunluluğu göz ardı edilmiş, BAL'da tüm Bölgelerde ki gruplarda bulunan ve statülerinde açıkça belirtilen Baraj maçı oynama zorunluluğunun, ilimiz takımlarının bulunduğu 1.Bölge 2 ve 3'üncü Grupta yer alan Diyarbakır takımlarına da tanınmasını talep ediyoruz.

Statü hazırlanırken gözden kaçırıldığını düşündüğümüz bu ayrıntının şu an itibariyle haksız bir rekabet ortamına yol açtığından bu hususun en kısa sürede düzeltilmesini talep ediyoruz.

DİYARBAKIR BAL TAKIMLARI KÜLÜPLERİ BİRLİĞİ

Kaynak: Diyarbakır Söz