Hamza Hamzaoğlu: Sayısal olarak ihtiyacımız var!

Galatasaray Teknik Patronu Hamza Hamzaoğlu, Avusturya'da kamp yaptıkları otelde basın mensuplarını konuk etti. Önce teknik ekip ile basın mensupları arasında maç yapıldı, daha sonra iftar yemeğine geçildi ve akabinde Hamzaoğlu gazetecilerle uzun uzadıya muhabbet etti. Galatasaray'ın teknik patronu Hamza Hoca tüm bilinmeyenleri ve merak edilenleri samimiyetle açıkladı.

Hamza Hamzaoğlu: Sayısal olarak ihtiyacımız var!

Hamzaoğlu, Galatasaray'ın transfer çalışmalarıyla ilgili "Burak ayarında bir forvet getirmeye kalksanız zaten 15-20 milyon Euro para vermeniz lazım" diyen Hamzaoğlu, kulübün mali durumuna baktıklarını  ve gerçeklerle hareket ettiklerini söyledi.

Podolski'yi de forvette kullanılabileceklerini söyleyen Hamzaoğlu; "Forvet almasak da olur ama sayısal olarak bir forvete ihtiyacımız var. Bulabilirsek Mario Gomez tarzı bir oyuncu olacak. Bulamazsak; hem alternatif olabilecek hem Burak'ı diri tutacak bir oyuncu alacağız.

Hamzaoğlu'nun diğer konulardaki cevapları şöyle:

"INTER'İN MELO'YA KARŞILIK ÖNERDİĞİ İSİMLER BİZE UYGUN DEĞİLDİ"

Melo hakkında da bilgi veren sarı-kırmızılı teknik adam, "Melo şimdilik gelmiyor. Geçen sezon fedakarlık yaptı, bu takımın başarısı için mücadele verdi. 'Gelmesin gitsin' diyemem. Çocuk burada emek vermiş. Ama gönülsüz gelecekse de gelmesin. Kimseyi zorlamam. Sözleşmesinde yazan bir bedel (3.1 milyon Euro) var. Onu getirirse gider. Şu anda hiçbir alacağı yok, hepsi ödendi. Onun için bedelsiz gitme gibi bir durum söz konusu değil. Melo'ya karşılık İnter birkaç futbolcu önerdi. Ben de baktım ama önerilenleri düşünmedim. 'Olursa Medel'i istiyorum' dedim. İnter'in önerdiği futbolcular bize uygun değildi.Melo gelmezse yerine birini bulursak alacağız, bulamazsak elimizde Hamit ve Selçuk gibi oyuncular var. Şimdi tüm dünyada oyuncuları izliyoruz. Bence bizim oyuncularımız aşağıda değiller. Melo giderse yine o bölgede geçen sezon olduğu gibi Hamit'i kullanacağız. Bilal ve Jem de alternatif olacaklar. Bilal'in kalitesini herkes biliyor. Jem de takım oyuncusu. Fizik olarak zayıf görünür ama kemik gibidir. Doğru pozisyon alır, top kaybı yapmaz. Jem'den ne alacağını bilirsin."

"SNEİJDER İLE SÖZLEŞME UZATILMALI"                     

"Sneijder futbolu seviyor. Antrenmanlarda her zaman yüzde 100'ünü veriyor. Böyle futbolcuyla sözleşme uzatılması konusunda hiçbir sakınca görmem. Sneijder her zaman karşılığını veriyor."

"YENİ SEZON ÖNCESİ DAHA ŞANSLIYIZ, ÇÜNKÜ BİRÇOK ŞEYİ OTURTTUK"

"Takımda özgüven var. En azından bu kez başlangıç daha kolay çünkü birçok şeyi oturttuk. Oyuncular birbirini tanıyor, bizim onlardan ne istediğimizi biz onların ne istediğini biliyoruz. Avantajlı başlayacağız. Elbette kolay olmayacak sezon."

"CAROLE'Yİ ALDIK ÇÜNKÜ TELLES PİYASASI OLAN BİR FUTBOLCU, HER AN GİDEBİLİR"

"Carole'yi aldık çünkü Telles piyasası olan bir futbolcu. Her an bir teklif gelebilir. O teklif geldiğinde hazırlıksız yakalanmamalıyız. Carole'u bulmuşken O’nu da kadromuza katalım dedik. Oyuncularımıza talipleri olduğu zaman vermemiz lazım. Artık yetiştirip, satacağız. Hep alan olmamalıyız. Porto modeli gibi..."

"MUSLERA AYRILINCA BU DURUMA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

"Muslera'nın ayrılmasına hazırlıklı değiliz ama hazırlanmaya çalışıyoruz. Şu anda resmi bir teklif yok ama olur da gelirse iyi bir kaleci bulmamız lazım. Şu anda doğrudan oynayabilecek yerli bir kaleci yok."

"ARDA İLE GURURLANDIK"

"Arda Turan ile gururlandık. Bence hak ettiği yerde. Çok çalıştı ve gittiği yerde de tutundu. Hoca onu aldıysa nerede oynayacağını da düşünmüştür. Bir Türk futbolcusunun Barcelona'ya gitmesi büyük iş ama asıl önemli olan oraları hedef koyup emin adımlarla yürümekte. Arda'nın Barcelona'ya transferi, Avrupa'daki kulüplerin gözlerini bize çevirir. 'Türkiye'de başka Ardalar var mı' derler. Oyuncular da artık Arda gibi hedef koyabilir."

Kaynak: DHA

Kaynak: Spor Merkezi