Haydi bayanlar spora

Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğünün sporu geniş tabanlara yaymak için toplumun tüm kesimindeki spor yapmak isteyen bayanlara ücretsiz spor yapma imkanı sunduklarını açıkladı.

Haydi bayanlar spora

Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Abdullatif Umut, sporun yaşı ve cinsiyeti olmadığını belirterek, toplumun tüm kesimlerinden halkımızı spor yapmaya davet ediyorum.”dedi

Tüm tesislerimiz açık olduğunu aktaran umut, özelikle bayanlarımızı spor yapmaya davet ediyorum. Bu konuda bir dizi görüşmelerimiz oldu. Kadın Destek Merkezi,Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü ve il müftülüğü ile temasa geçip görüşmeler yaptıklarıne değinen umut, bayanlarımızı nasıl spor alanlarına çekebiliriz diye karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk görüşmelerimiz bayağı olumlu geçtiğini söyledi.

Amacımız sporu geniş tabanlara yaymak stediğini dle getiren umut, 2011 yılında 300 kişi kayıt yaptırmıştı. “ Koşabiliyorken koş” projesi yeni başlamasına rağmen 1 haftada 400 kayıt aldık. Bu da spora ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Biz hizmet için varız tesislerimiz ve antrenörlerimiz ile birlikte toplumun her kesimindeki insanlarımız ve özelikle şimdiye kadar spor yapmak imkanı ve şartları oluşmayan bayanlara da spor yaptırmaktır.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz