Haydi hayırlısı

Diyarbakır’ın profesyonel liglerdeki iki temsilcisi Spor Toto 3.Lig’de 2012-2013 sezonu maratonuna bugün başlıyor.

Haydi hayırlısı
Yaşadığı sıkıntılardan dolayı Diyarbakırspor’un ne yapacağını kestirmek zor, Büyükşehir ise şampiyonluk istiyor.

KEÇİÖRENGÜCÜ-DİYARBAKIRSPOR Stat : Ankara Aktepe

Saat :16.00

Hakemler :Burak Taşkınsoy (Orta-İstanbul), Alper Uslu (1.Yardımcı-İstanbul), Gökçen Seven (2.Yardımcı-İstanbul), Serkan Erkılıçoğlu (4.Hakem-İstanbul)

Son olarak 1975-76 sezonunda 3.Lig’de şampiyon olup 2.Lig’e çıktıktan sonra bir daha bu ligin yüzünü görmeyen Diyarbakırspor, yaşadığı sorunlardan dolayı 3 yıl içinde Süper Lig’den 3 .Lig’e kadar düştü. Transfer yasağı devam ettiği için yola kendi alt yapısındaki futbolcularla devam eden Yeşil-Kırmızılı takım, ilk kez kamp yapamadan girdiği sezona 3 puanla başlamak istiyor. Teknik direktör getirilmediği için takımı lige hazırlayan Enver Aylak-Kadri Çiçek ikilisi ligde de görev yapacak. Dün öğle saatlerinde uçakla Ankara’ya giden Diyarbakırspor’da Ali Yıldırım idman eksiği olduğu gerekçesiyle kadroya alınmadı.

BÜYÜKŞEHİR-KAYSERİ ŞEKER Stat :S.Tepe DİSKİ

Saat :16.00

Hakemler :Mutlu Dalbudak (Orta-Malatya), Ata Yıldırım (1.Yardımcı-Malatya),Erkan Yılmaz (2.Yardımcı-Elazığ), Cem Balo (4.Hakem-Tunceli)

Sezon öncesinde kadrosuna 11 takviye yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Metin Kılavuz başkanlığındaki yönetimi ile şampiyonluk için bir hayli iddialı. Son 2 sezonda 1’i finalde penaltılarla olmak üzere 2.Lig’i Play-Off’larda kaybeden Sarı-Kırmızılı takım, ligin yeni ekibi Kayseri Şekerspor’u sahasında yenerek zorlu maratona yüksek moralle girmek istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz