Görüş Bildir

HDP'li Baluken: Amedspor en büyük taraftar kitlesine sahip 4 büyüklerden biri

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Amedspor yöneticilerine tribünlerde yapılan saldırıyı kınadığını belirterek "Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır.

HDP'li Baluken: Amedspor en büyük taraftar kitlesine sahip 4 büyüklerden biri

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Amedspor yöneticilerine tribünlerde yapılan saldırıyı kınadığını belirterek "Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır. Siyasi ortamın tribünleri  ne kadar terörize ettiği ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladık. Meclis'in üzerine gitmesi gerek" diye konuştu.

"AMEDSPOR TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK TARAFTAR KİTLESİNE SAHİP 4 BÜYÜKLERDEN BİRİ"

İdris Baluken, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında çıkan olaylar ve Amedspor yöneticilerinin tribünde saldırıya uğramasyla ilgili şu yorumu yaptı: "Türkiye'de futbolun içerisine siyaset özellikle son dönemde çok pervasız şekilde burnunu soktu. TFF bu işe çanak tuttu. Futbolda ayrımcılık, ırkçılık bilinçli şekilde yaratıldı. Amedspor  yöneticilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Amedspor'a yönelik bilinçli konsept geliştirişmiş durumda. TFF sudan gerekçelerle taraftarsız oynama, saha kapatma, ağır para cezaları veriyordu. Kar etmeyince bunlar kazandığı maçlarla ilgili  puan silme hukuksuzluğuna başvurdu. Danışıklı olarak bundan sonra maçlarda yönetici ve taraftarlarına karşı linç saldırıları organize ediyorlar. Amedspor Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır. TS- FB maçında yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Siyasi ortamın tribünleri  ne kadar terörize ettiği ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladık. AKP ve ilgili bakanın herhangi bir çözüm getirmeyeceğini düşünüyoruz. Meclis'in üzerine gitmesi gerek"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi