Mustafa Denizli istedi, Cimbom aldı! Donk Galatasaray'da Ryan Donk Kimdir?

Galatasaray'ın aylardır almak için çalıştığı, Kasımpaşa'lı yıldız futbolcu Donk sonunda Galatasaray ile anlaşmaya vardı. Kasımpaşa Başkanvekili yaptığı açıklamada ise, biz Donk'u verdik sadece son olarak imza kaldı dedi.

Mustafa Denizli istedi, Cimbom aldı! Donk Galatasaray'da  Ryan Donk Kimdir?

Kasımpaşa Başkanvekili olan Hilmi Öksüz, Donk için Galatasaray ile anlaşmaya vardıklarını resmen açıkladı. İşin ucu sadece imzaya kaldığını söyleyen Hilmi Öksüz ‘Biz Donk’u Galatasaray’a verdik iş sadece son olarak imzaya kaldı. Diğer oyuncularımızı isteyenlere tek sözümüz var kapımızı çalmasınlar’ diyerek sözlerine son verdi.

RYAN DONK KİMDİR, KARİYERİNDE HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

1986 yılında Hollanda’nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen Ryan Donk, orta sahada ön libero bölgesinde sergilediği performansla biliniyor. Futbol hayatına Waalwijk takımında forma giyerek başlayan Donk, bu takımda 9 maç forma giydi ve futboluyla AZ Alkmaar’ın dikkatini çekti. 3 milyon Euro bonservis bedeliyle AZ Alkmaar takımına transfer olan Donk, bu takımda 2 sezon kaldıktan sonra İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’a kiralandı.

İngiltere’den döndükten sonra Belçika’nın Club Brugge takımına transfer olan Ryan Donk, 4 yıl boyunca Belçika’da oynadı. 2013 yılında Kasımpaşa kulübüyle anlaşmaya varan Hollandalı futbolcu, Kasımpaşa formasıyla 76 kez sahaya çıktı, 11 gol atıp 7 asist yaptı.

RYAN DONK’UN OYNADIĞI TAKIMLAR

Waalwijk (Hollanda) 9 maç

West Bromwich (İngiltere) 19 maç – 1 asist

AZ Alkmaar (Hollanda) 52 maç – 1 gol – 1 asist

Club Brugge (Belçika) 172 maç – 15 gol – 16 asist

Kasımpaşa (Türkiye) 76 maç – 11 gol – 7 asist

Kaynak: Spor Merkezi