İl Birincisi oldu

Spora Dost Kayapınar Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kurulan Gençlik ve Sportif Faaliyetler Kulübü’nün Diyarbakır U16 Ligi’nde mücadele eden basketbol takımı İl Birincisi oldu.

İl Birincisi oldu

DİYARBAKIR-Spora Dost Kayapınar Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kurulan Gençlik ve Sportif Faaliyetler Kulübü’nün Diyarbakır U16 Ligi’nde mücadele eden basketbol takımı İl Birincisi oldu.

Yerel hizmetlerin yanı sıra başta eğitim olmak üzere kültürel ve sosyal projelere imza atan Kayapınar Belediyesi, gençleri spora kazandırmak amacıyla bünyesinde bir spor kulübü kurdu.

Kısa bir süre önce kurulan Kayapınar Belediyesi Gençlik ve Sportif Faaliyetler Kulübü, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Havacılık Sporları ve Uzakdoğu Sporu Wushu branşlarında gençleri spor ile buluşturuyor. Basketbol 44, Hentbol 16,  Voleybol 30, Atletizm 8 ve Wushu 6 olmak üzere toplam 104  lisanslı sporcu bulunuyor.

İLK YILINDA GELEN BİRİNCİLİK BAŞARISI

Gençlik ve Sportif Faaliyetler Kulübü bünyesinde kurulan ve koçluğunu Sait İçöz, Şoreş Eser, Gökhan Tekin, Hüseyin Ozan Seyhan, Süleyman Olcay ve Hivda Bayram’ın yaptığı Erkek Basketbol takımı daha ilk yılında mücadele ettiği Diyarbakır Basketbol U-16 Liginde 8 karşılaşmada aldığı 16 puan ile namğlup lig birincisi oldu. Kısa sürede aldığı başarı ile Kayapınar’da büyük bir sevince yol açan Basketbol takımı, 22 Şubat tarihinde Malatya’da yapılacak Basketbol Bölge Şampiyonasına katılmaya da hak kazandı.

BAŞKAN KOÇ, ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç, Diyarbakır Şampiyonu takımı makamında kabul etti. Takımın koçları ve oyuncularına başarı dileklerinde bulunan Başkan Koç, Spora dost belediye olarak spora desteklerinin devam edeceğini, Kulüp bünyesindeki diğer branşlarda da şampiyonluk beklediklerinin altını çizdi.

KIZ VOLEYBOL TAKIMI 2’DE İKİ YAPTI

Kayapınar Belediyesi Gençlik ve Sportif Faaliyetler Kulübü bünyesinde kurulan Kız Voleybol takımı da Genç Bayanlar Voleybol Ligi’ndeki ilk iki maçının ikisini 3-1 skorlara kazandı. Antrenörler Elmas Süheyla Ateş, Yeter Çiftsüren ve Süleyman Çetik nezaretinde idmanlarını sürdüren Bayan Voleybol takımı ligdeki en iddialı takımlardan birisi.

Kaynak: Diyarbakır Söz