Görüş Bildir

İnşaat işçiliğinden Dünya Kupası'na!

Yıllarca inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan ve bir yandan da çok sevdiği atıcılık sporunu sürdüren Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi Amerika'da yapılacak Dünya Kupası'nda mücadele edecek

İnşaat işçiliğinden Dünya Kupası'na!

Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, inşaat işçiliğinden Dünya Kupası'na uzanan başarı öyküsünü 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılarak sürdürmek istiyor.

Diyarbakır'da 1997 yılında atış poligonunda izlediği iki ağabeyi sayesinde atıcılık sporuyla tanışan Ömer Akgün, yıllar sonra olimpiyatlara aday 11 sporcu arasında yer almayı başardı.

Milli sporcu, maddi imkansızlık yüzünden bir dönem çok sevdiği bu spora ara vermek zorunda kaldığını belirterek, "O dönemlerde inşaatlarda çalıştım. Ailemin geçimini sağlamak için bunu yapmak zorundaydım. Daha sonra hem inşaatlarda hem de poligona giderek spor yaptım. İkisini bir arada zorda olsa yapmaya çalıştım. Şimdi sadece atıcılık sporuyla ilgileniyorum" dedi.

"YELEĞİM DAR GELDİ"

Malzeme alamadığı için kilo vermek zorunda kaldığını kaydeden Ömer, şunları söyledi:

"O günleri hatırlamak bile istemiyorum. Çünkü çok kötü günlerdi. Kilo aldığım için yeleğim dar geldi. Atıcılık kıyafetleri pahalı olduğu için alamıyordum. Ben de hem diyet yapmaya hem de ekstra antrenmanlara başladım. Kısa sürede 19 kilo verdim. Dar olan yeleğimi rahatlıkla giymeye başladım. Daha sonra da bana yeni yelekler verildi."

3 YILDA 4 KEZ BİRİNCİ OLDU

Kısıtlı imkanlarla yürüttüğü çalışmalarda başarılı olan Ömer Akgün, 3 yılda 4 kez Türkiye birincisi oldu.

Ferdi olarak 4 kez rekor kırdığını dile getiren Diyarbakırlı milli atıcı, şöyle devam etti:

"İlk Türkiye rekorum takım halinde geldi. 2004 yılında Manisa'da yapılan Büyük Erkekler Küçük Çap Tüfek yarışmasında bu rekoru elde ettim. Bin 739 puanla takım halinde Türkiye rekoru kırdık. Ondan sonra 2012 yılında ferdi olarak ilk rekorumu Antalya'da Büyük Erkekler Havalı Tüfek Şampiyonasında kırdım. Burada 597 puan aldım. Daha sonra Mersin’de Büyük Erkekler Havalı Tüfek 90. Yıl Türkiye Şampiyonası’nda, Diyarbakır’da Büyük Erkekler 3x40 Tüfek Ateşli Silahlar Zafer Kupası’nda ve son olarak geçen ay Mersin’de Büyük Erkekler 3x40 Tüfek Havalı Ateşli Silahlar Ulusal Egemenlik Kupası’nda başarı elde ettim."

HEDEF OLİMPİYATLAR     

Şimdiye kadar 12 uluslararası müsabakada Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini ifade eden Ömer Akgün, " 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için kota yarışması niteliğindeki Amerika'nın Fort Benning kentinde yapılacak olan Havalı ve Ateşli Silahlar ISSF Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil edeceğim. Ardından Almanya'daki müsabakalara katılacağım. Burada iyi dereceler elde edip, olimpiyat kotasına ulaşmak istiyorum. Eğer olimpiyat vizesini alırsam, en büyük hedefime ulaşmış olacağım" diye konuştu.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi