Irkçı Saldırıya Kınama Geldi

Spor Toto 3.Lig Çankırspor Yeni Diyarbakırspor A.Ş maçında müsabaka öncesi ve sonrası taraftarların ırkçı tezahüratlarla karşılaşan Yeni Diyarbakırspor A.Ş takımına bu ırkçı saldırılardan dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor ve Erganispor kulüpleri yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınadılar.

Irkçı Saldırıya Kınama Geldi

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor ile Diyarbakır Süper amatör futbol liginin güçlü takımlarından Erganispor Kulüpleri  ile Azrailler Grubu, hafta sonu deplasmanda oynanan Çankırıspor müsabakasında, küfürlü ve ırkçı saldırılara maruz kalan Spor Toto 3.Lig 2.Grup'ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor A.Ş takımına yapılan ırkçı saldırıları kınadılar.

AVCI’ IRKÇI SALDIRILARI REDEDİYORUZ’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Kulüp Eş başkanı İhsan Avcı değerlendirmede bulunarak, statlarda ve spor salonlarında sporun ruhuna, kültürüne aykırı olan küfür, hakaret, şiddet ve ırkçı saldırıları reddettiklerini söyledi. Avcı, "Bizler hep şunu ifade ettik, yıllardır spor salonlarına statlara ekilen hakaret, küfür, ırkçılık ve şiddetin tohumları yerine hoşgörü sevgi barış tohumlarının atılması gerekir artık. Statlar arena, sporcular da gladyatör değildir.

SENVAR’ ÇÖZÜM SÜRECİNİ PROVEKE ETMEK İSTİYORLAR’

Erganispor Kulüp Başkanı Ekrem Senvar, Yeni Diyarbakırspor A.Ş takımına yapılan ırkçı saldırıları kınıyoruz.  En küçük bir olumsuzlukta Diyarbakır ve bölge takımlarına ceza yağdıran Türkiye Futbol Federasyonun, Diyarbakır ve Bölge takımlarına yönelik ırkçı tutumlara bugüne kadar sessiz kalarak prim tanıyarak bu olanların sorumlusu olduğu ifade edilen açıklamada, burada asıl hedefin Diyarbakır ve Bölge takımları üzerinden siyaseti spor sahalarına sokarak Çözüm Süreci'ni provoke etmek olduğunu söyledi.

TUGAY: ASIL SUÇLU TFF'DİR

Diyarbakırspor Taraftarları Azrailler Grubu Yönetimi adına Başkan Ramazan Tugay'da Çankırı'da yaşanan olaylara tepki göstererek; "Oysaki ligin ilk karşılaşmasında onları el üstünde tutmuş, Diyarbakır'ın misafirperverliğini göstermiştik. Biz bu güzelliklere her gelen misafir ekiplere yapmamıza rağmen maalesef gidilen deplasmanlarda sürekli ırkçı yaklaşımlarla karşılaşmak çok üzücü. Tabi burada TFF acaba ne iş yapar diye bir sormak lazım. Diyarbakır'da en ufak bir şeyde fırtınalar koparan milyonlarca lira ceza TFF bakalım Çankırı için nasıl bir yol izleyecek hep beraber göreceğiz. Bıraksınlar bu işleri TFF çifte standart uygulayarak, Doğu ve Güneydoğu takımları bitirmektedir. Amaçlar burada futbolun altına dinamit koymaktır. Bu olaylarda suçlu aranıyorsa önce TFF'dir asıl suçlu.  Bu olayları yapanlar cezasız kaldıkça asla bu işler bitmez. Diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz