İşitme engelli çiftin hedefi madalya

Diyarbakırlı işitme engelli Emine Rozerin ve Mehmet Cesim Güçlü çifti, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda atılıcıkta madalyayı hedefliyor.

İşitme engelli çiftin hedefi madalya

Yaklaşık 2 yıl önce evlenen ve bir kız çocuğu sahibi olan işitme engelli çift, 2017'de Türkiye'de ilk kez yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edip, Diyarbakır'ı başarıyla temsil etmek istiyor.

Atıcılık antrenörü Abdurrahman Akgün,  2017'de İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın Samsun'da yapılacağını hatırlattı.

Bakanlığın atıcılık branşına işitme engellileri de kattığını bu nedenle işitme engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara yöneldiklerini belirten Akgün, engelli vatandaşların spora yönelmeleri ve aktivitelerde bulunması için büyük bir gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Akgün, şunları kaydetti:

"Çiftimizin küçük bir çocuğu var. İlk çalışmaya çocuklarıyla birlikte gelmişlerdi. Yaptıkları çalışma sonucunda bu branşı çok sevdiler. Haziran ayında Mersin’de atıcılık federasyonumuzun düzenleyeceği bir turnuvanın ardından işitme engelliler müsabakası da yapılacak. Bu nedenle ilk hedefimiz hazirandaki müsabakada başarılı olmak istiyoruz.

Bir kız çocuğu annesi Emine Rozerin Güçlü de işaret dili ile atıcılığı çok sevdiğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz