İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor'u ağırlıyor

Ligin gözde takımlarından İstanbul Başakşehir ile Ligin 26. Haftasında Fenerbahçe’ye 5-1 mağlup olan Çaykur Rizespor Pazar günü (yarın) karşı karşıya gelecek. Bülent Yıldırım’ın yöneteceği karşılaşma Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak.

İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor'u ağırlıyor

NAİF DURGUN

Süleyman Seba Sezonu Spor Toto Süper Lig 27. Hafta mücadelesi kapsamında bugün saat 16.00’da karşı karşıya gelecek olan İstanbul Başakşehir ile Çaykur Rizespor karşılaşması nefesleri kesecek.

Süper Lig’de 26 haftayı geride bıraktık. 26 Haftada 11 galibiyet, 11 beraberliği ve 4 de yenilgisi olan İstanbul Başakşehir, 44 puanla 5. sırada yer alırken, 7 galibiyet, 7 beraberlik, 12 de yenilgisi bulunan Çaykur Rizespor ise 28 puanla 14. sırada bulunuyor.

Ligin en az gol yiyen takım unvanının sahibi İstanbul Başakşehir Abdullah Avcı yönetiminde bu sezon evinde sadece 1 maç kaybetti.

Çaykur Rizespor ise son 4 deplasmanda almış olduğu iki galibiyet ve iki beraberlikle bu maçta puan koparabileceğinin sinyalini veriyor.

REKABET ANALİZİ                      

İki takımı son üç maçında İstanbul Başakşehir’in iki galibiyeti bulunuyor. Bu üç maçtan birini de Çaykur Rizespor kazanmış. İstanbul Başakşehir Çaykur Rizespor son maçlarını Ligin ilk yarısında 22 Kasım 2014’te oynamış ve Çaykur Rizespor’un evinde oynanan maçı İstanbul Başakşehir 2-0 kazanmıştı.

SAKATLAR

İstanbul Başakşehir takımında Semih Şentürk’ün durumu şüpheli. Çaykur Rizespor’da ise Tevfik Köse ayak parmağı kırık olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca Karadeniz ekibinde Ümit Korkmaz ve Kyle Lafferty’nin de durumları şüpheli

Kaynak: Spor Merkezi