Görüş Bildir

İzmir'de basket maçı skandalı: Salonlar "sirk"lere kiralandı

TÜRKİYE Basketbol 3'üncü Ligi (B) Grubu'nda normal sezonu 2'nci sırada bitirerek play off'a yükselen Bostanlıspor'un pazar günü evinde Muğla Ormanspor'la oynayacağı ilk tur ilk maçı, öncesi salon skandalı yaşandı.

İzmir'de basket maçı skandalı: Salonlar
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu'nun güvenlik açısından yetersiz olduğu gerekçesiyle karşılaşmanın pazar günü saat 15.30'da Halkapınar Spor Salonu'nda oynanmasını kararlaştırdı. Ancak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Bostanlıspor yönetimini arayıp, "Salonu pazar günü sirke kiraladık, başka salonda oynayın" deyince ortalık karıştı.
Bu gelişme üzerine rotayı Karşıyaka Arena'ya çeviren Bostanlısporı, buranın da sirke kiralandığını öğrenince işler iyice çatallaştı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün, "Buca Serdar Yereli Spor Salonu'na gidin" önerisini de Bostanlıspor kabul etmedi. Son çare olarak bir gün önceye çekilen maçın cumartesi saat 14.00'te Halkapınar'da oynanması kararlaştırıldı.
"Salonları sirkle kiralayıp kulüpleri sokakta bırakmak nasıl bir anlayıştır?" diyen Bostanlıspor Menajeri Mert Erboy,2'nci Lig'e çıkmalarını istemediği izlenimini aldıklarını belirtti, "Bunu açıkca söylesinler, ligden çekilmeyen namerttir" diye konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi