Görüş Bildir

Kafaları değiştirin

Yeni Diyarbakırspor'un onursal başkanı bedirhan akyol diyarbakırspor’un ismini değiştirip bu sorunlardan kurtulmamız mümkün olmadığını belirterek, bana göre asıl sorun kafaları değiştirmekten geçtiğini söyledi.

Kafaları değiştirin

22 yıldır futbolun içinde olduğuna dakkat çeken akyol,. Bugüne kadar ne harcama yapmışsak, kuruşuna kadar cebimizden ödedik. Bugüne kadar tek bir gün dahi, ne valiliğin, ne belediyelerin kapısına dayanmadık, gitmedik. Biz Yeni Diyarbakırspor olarak, kendi yağımızla, kendi imkânlarımızla bugünlere geldik. Çok değil daha bu yıl harcadığımız rakam 960 Bin TL, geçen yıl ise 500 Bin TL'dir. Dernekler Masası orda dileyen gider kontrol edebilir. Şu anda da kulübümüzün 1 kuruş dahi borcu yoktur. Bu iş böyle yapılmalıdır, madem bu işe soyunmuşsan bunun bir bedeli olmalı. Yoksa yaptığın harcamları tek tek kaleme vurup, ayrıca dünya kadar faizlere kulübü mahkum edersen bu işin sonu gelmez, Diyarbakırspor'da işte bugün gelinen son budur. Biz Diyarbakır'ın çocuklarına bunları yaptık, hepsi helali hoş olsun”dedi.

YAPAYALNIZ BIRAKILDIK

Geçtiğimiz yıl 3.ligin kapısından döndüklerini hatırlatan Akyol  içimde ukde olan bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum.  3.lige yükselme final maçında, biz Şanlıurfa'da oynadığımız K.Maraş Belediye spor maçında, rakip kentin Valisi, Belediye Başkanı, 4 tane Milletvekili, onlarca işadamları ve taraftarı gelmişti. Ben o an protokol tribünün de bir an etrafıma baktım yapayalnız olduğumuzu hissettim. Ve ordan kalkıp hemen uzaklaştım. Biz sanki Diyarbakır'ı değil de, başka bir kenti temsil ediyormuşuz geldi. Ben kimseden getirin bize para verin, yardım yapın demedim, sadece bizim de yanımızda neden kentimizin ileri gelenleri yok diye gerçekten çok üzüldüm. Bana göre, o gün finalde K.Maraş kent olarak bizi daha o maçın akşamında elemişti. Yenilmek ve yenmek değil yalnız kalmak bizi çok üzdü. Kahramanmaraşı sonuna kadar tebrik ediyorum, kent olarak  geldiler,  kazanıp geri döndüler. İşte birilitek böyle olmalı”dedi.

EDEMEN DÜRÜST DAVRANMIYOR

Akyol,Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen'in de açıkçası bu konuda dürüst davranmadığını öne süren Aykol, Basında birleşme ile ilgili görüşmeleri yalanladığını okuyoruz, ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.  Bu işe birebir şahit olan insanlar var ve onun adına kendisini bu kulübün başına getirenlere bir sorsun bakalım görüşüyorlar mı, görüşmüyorlar mı?Ayrıca biz daha amatör liglerde kulübümüze o kadar harcama yapıp, tek kuruşun hesabını yapmazken, kendi kulübüne para verip icraya veren başka kulüp daha dünyada var mı? Üstelik 3.lige düşürdüğünüz bu kulübe karşı sorumluluklarını yerine getirerek yapamadıklarını ve gereken erdemli duruşlarını sergileyemediklerini düşünüyorum. Daha açıkçası dürüst bir yönetim şekli olmadığını söyleyebilirim. Ben her yıl kendi kulübüme 1 Trilyon para hibe edebiliyorum ve çizgi çekiyorum, onlar neden yapamıyor. Bu size göre doğru bir yönetim mi. Başkan dediğin, yönetim dediğin verdiğini hesabını yapmayacak gönülden verecek ve hibe etmelidir. Yoksa herkes gelir borç verir, üstüne dünya kadar faiz koyar, oh ne güzel dünya Ben Diyarbakırspor Başkanıyım diyip gezecek. Bu doğru değil.

DİYARBAKIRSPOR SIFIRDAN BAŞLAMALI

Akyol, 44 yıldır bu kulübe kalıcı gelir, ya da tesis olarak ne yapmışlar, Diyarbakır çocukları için ne getirmişler. Sıfıra sıfır elde var yine sıfır. Bugüne dibe kadar batmış bu kulübü kurtarmanın en iyi çözümü, 2. Amatöre kadar düşürmektir. Bunu söylerken elbette yüreğim yanıyor ama başka çare yok. Öyle ki sıfıra kadar düşsün kü o haksızca para verenlerin paraları hepsi yansın istiyorum. Çünkü bunların hiç birinin helal para olmadığını ve bu kulübün bunları hakketmediğini düşünüyorum. Yazık günah bu kulübe, hep birileri geldi daha da batırdılar.”diye konuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi