Karadeniz Bisiklet Turunda ilk etap Marczynskinin

Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu’nda ilk günün galibi Torku Şekerspor’un Polonyalı bisikletçisiTomasz Marczynski oldu.

Karadeniz Bisiklet Turunda ilk etap Marczynskinin

Karadeniz Bisiklet Turu’nun ilk gün etabı Trabzon Faroz Balıkçı Barınağı önünden başladı. Türkiye’nin 3 takımla temsil edildiği yarıştaMoldova, Sırbistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan’dan toplam 54 sporcu mücadele etti. Trabzon-Rize-Trabzon’dan oluşan 162.5 kilometrelik ilk gün etabı, TrabzonAtatürk Köşkü önünde tamamlandı.

EtaptaMarczynski 3.54.31’lik derecesiyle ilk sırayı alırken2'nciliği Brisaspor’un Bulgar sporcusu Stefan Hrıstov 3.54.40’lik derecesiyle elde etti,3'üncülüğü deTorku ŞekersporluMuhammed Atalay 3.55.13’lekazandı. Etabın özellikle son bölümündeki tırmanış kısmı bisikletçileri zorlarken, 2 sporcu yarışı terk etti. Bir çok sporcu da son 500 metreyi bisikletlerinden inerek tamamlayabildi.

Atatürk Köşkü önünde düzenlenen madalya töreninde dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Trabzon Valisi Abdil Celil Özverdi. İlk gün etabını birinci bitiren Tomasz Marczynski sarı mayonun sahibi oldu.Marczynski, en iyi tırmanışçıya verilen mavi ve en iyi sprintere verilen kırmızı mayoları da aldı.

Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu’nun 173 kilometrelik ikinci etabı yarın Trabzon-Ordu arasında koşulacak. 4 etaptan oluşan yarışma, 19 Mayıs’ta Samsun’da sona erecek.

Kaynak: DHA