Görüş Bildir

Kardeşlik ve Spor turnuvaları ödül töreni

Batman'da, "Kardeşlik ve Spor" turnuvaları ödül töreni yapıldı.

Kardeşlik ve Spor turnuvaları ödül töreni

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, 4 Ağustos’ta sokak basketbolu ile başlayan turnuvalar, badminton ve masa tenisiyle devam etti.

Turnuvaların finalinde ise bisiklet yarışı yapıldı. Turnuvalarda dereceye giren takımlara Atatürk Parkı'nda ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, sporun önemine değinerek çocukların ve gençlerin bir spor dalında kendini yetiştirmelerinin ve iyi bir sporcu olmalarının her şeyden daha önemli olduğunu söyledi.

"Yeni nesiller ancak spor yaparsa sağlıklı olur. Çocuklarımız eğitimde başarılı oldukları kadar sporda da başarılı olmalılar. Sporcu kötü alışkanlıklar edinmez. Batman'da son yıllarda çok yetenekli çocuklar yetişiyor. Türkiye şampiyonu başarılı çocuklarımız var. Avrupa’da derece yapan çocuklarımız var." diyen Deniz, şunları kaydetti:

"Biz de onların önlerini açmaya çalışıyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını, belediyemizin bütün imkanlarını onlara seferber etmeye çalışıyoruz. Batman'da artık hem hoca hem de maddi destek var. Olimpik yüzme havuzu, 15 bin kişilik stat, sporcu fabrikası, basketbol sahaları var."

Tören, "Karizma Show" grubunun basketbol gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi