Kayapınar kazandı, sıra Büyükşehir'de

Küme düşmesi kesinleşen Çarşambaspor, Diyarbakır’a gelmediği için Kayapınar Belediyespor 3 puanı hükmen kazandı ve kümede kalma şansını son haftaya taşımak için Ankara DS’nin bugün puan kaybetmesine odaklandı.

Kayapınar kazandı, sıra Büyükşehir'de
Büyükşehir,Elazığ’dan puan alırsa Play-Off’u garantileyecek.

ÇARŞAMBASPOR MAÇLARA ÇIKMAYACAK Çarşambaspor, ligde kalan son iki maçına çıkmama kararı aldı.Çarşambaspor Kulübü Başkanı Hüseyin Özcan, takımın matematiksel olarak ligden düştüğünü anımsattı. Ligden düşmelerinin kesinleşmesi üzerine birçok oyuncunun da kentten ayrıldığını belirten Özcan, "Kadromuzda 12 oyuncu kaldı. Sakatlanan ve cezalı oyuncu olduğunda sahaya çıkarabilecek bir kadro oluşturamayacağımız için Diyarbakır Kayapınar ve Sancaktepe Belediyespor maçlarına çıkmama kararı aldık. Alınan kararı da bir dilekçe ile Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdik. Son iki maça çıkmamamızın altında hiç kimse bir şey aramasın" dedi.

Böylece bugün Diyarbakır’da oynanması gereken Kayapınar Belediyespor-Çarşambaspor maçı iptal edildi. 3 puanı hükmen kazanan Kayapınar, puanını 38’e çıkardı. Ancak Yeşil-Sarılı takımın ligde kalma şansını son haftaya taşıması için Ankara Demirspor’un bugün evinde Beylerbeyi’ne puan kaptırması şart.Ankara ekibi puan kaybederse düşecek takım son haftada belli olacak. Aksi sonuçlarda ise Kayapınar’ın 18 yıl sonra küme düşmesi kesinleşecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz