Görüş Bildir

Kayapınar tesis yapıyor

Kayapınar Belediyesi tarafından organize edilen 1. Bahar Tenis Turnuvası, 108 sporcunun katılımı ile başladı.

Kayapınar tesis yapıyor
Turnuvanın açılışında konuşan Başkan Vekili Mahmut Dağ, farlık sporların yapılması için belediye olarak yeni tesisler yapacaklarını açıkladı.

‘MAALESEF SPORDA GERİDEYİZ’ Kayapınar Belediyesi’nin spor turnuvaları etkinlikleri devam ediyor. Belediye tarafından organize edile 1. Bahar Tenis Turnuvası Park Orman Tenis Kortu'nda başladı. 10 gün sürecek olan ve 27’ü kadın 108 sporcunun mücadele edeceği turnuvanın açılışına Başkan Vekili Mahmut Dağ, meclis üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardaş ve çok sayıda sporsever katıldı. Turnuvanın açılışını etkinlik komitesi adına Hakkı Fırat yaptı. Fırat ,konuşmasında   “ Kültürel ve sosyal anlamda güzel gelişmeler olmasına rağmen spor anlamında eksiklikler yaşanıyor. Bu anlamda belediyelerimizin spor etkinlikleri bu alandaki eksiklikleri gideriyor. Güncel spor etkinlikleri yanında böyle bireysel sporla uğraşanlara olanak sağlanması memnuniyet verici “ dedi.

YENİ TESİS AÇIKLAMASI Belediyenin çalışmalarını başlattığı yeni spor tesisinin halka sunacağı spor imkânlarıyla bölgen en büyük spor tesisi olacağını açıklayan Başkan Vekili Mahmut Dağ ise, “ Belediye olarak genel hizmetlerin yanında sportif, eğitsel ve kültürel etkinlik ve çalışmaları birlikte yapıyoruz. Her yıl geleneksel hale gelen altı çok katılımlı turnuva düzenliyoruz. Bu turnuvayla birlikte bu sayı altıya çıktı. Bu turnuvalarımıza binlerce çocuğumuz ve genç arkadaşımız katılım göstermekte. Diyarbakır’da halka açık yalnızca bir tenis kordu bulunmakta. Buradan bu spora ve diğer spor dallarına gönül verenlere güzel bir haber vermek istiyorum. Belediye olarak yapımına başladığımız yeni spor tesisinde iki adet tenis kordu bulunmakta. Birçok sporun yapılabileceği alanlarda mevcut olacaktır. Bu tesisimiz gelecek yılın bu zamanlarında halkımızın hizmetine girecektir. Bu turnuvanın ikincisini yeni spor tesisimizde yapacağız. Büyüklük ve sunacağı spor olanaklarıyla bölgenin en büyük spor tesis olacaktır. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ şeklinde konuştu.

10 gün sürecek turnuva sonrası dereceye giren sporculara belediye tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi