Kayapınar'dan gövde gösterisi

Kayapınar Belediyesi, 17 bin dönüm üzerinde inşa edilen spor kompleksini basına tanıttı. Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ,”Milliyetçiliğin meşrulaştığı, spor kulüplerinin birer şirkete, seyircilerin ise müşteri durumuna getirildiği anlayışa alternatif olarak zihinsel ve bedensel gelişmeye faydalı sportif faaliyetleri güçlendirerek spor anlayışını hâkim kılmak istiyoruz.” dedi.

Kayapınar'dan gövde gösterisi
ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ VE SPOR ADAMI KATILDI Kayapınar Belediyesi tarafından Gaziler TEDAŞ yanındaki 17 bin metrekare alan üzerinde yapacağı bölgenin en büyük spor kompleksinin temel atma töreni yapıldı. Temel atma törene BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, DTK Üyesi Edip Yaşar, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, spor taban birlikleri başkanları, BDP ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karetekin’in cezaevinde gönderdiği mesaj okundu

Törende ilk olarak cezaevinde tutuklu bulunan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin’in gönderdiği mesaj okundu. Karatekin mesajında, “ Göreve geldiğimiz günden buyana gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapması için onlarca semt sahası yaptık. Bugün ise halkımızın çok daha modern ortamda spor yapmalarına olanak sağlayacak olan spor tesisimizin inşaatına başlandı. Sizlerinde bildiği gibi 3 yıla yakın bir süreden beri Diyarbakır D Tipi cezaevinde bulunmaktayım. Bu spor kompleksimizin temel atma töreninde aranızda olamayacağım. Temel atma töreninin yapıldığı bu gün mahkemede yargılanıyor olacağız “ dedi.

  “Bu halk her şeye layıktır” Okunan mesaj sonrası konuşan Başkan Vekili Mahmut Dağ, “ Milliyetçiliğin meşrulaştığı, spor kulüplerinin birer şirkete, seyircilerin ise müşteri durumuna getirildiği anlayışa alternatif olarak zihinsel ve bedensel gelişmeye faydalı sportif faaliyetleri güçlendirerek spor anlayışını hâkim kılmak istiyoruz. Belediye olarak biz hizmetlerimizde toplumun tüm kesimlerini esas aldığımızdan, sporu toplumun her kesimine, herkesin değişik ilgi ve yetenek alanına ulaştırmak önceliğimizdir. Belediye olarak bu günü kadar yaptığımız semt sahaları, spor etkinlikleri ve beden eğitimi kurslarıyla yüzlerce gencin umudu olduk. Kültürel yazlaşma alanlarına dönüşen sporu, kendi rengimiz ve kültürümüz içine çekerek bu alandaki sömürünün önüne geçmeyi kendimize amaç edindik. Bu halka her koşulla hizmet etmek boynumuzun borcudur “ şeklinde konuştu.

Konuşmacılardan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise yaptığı konuşmada, “ Spor sosyal bir haktır. Bu anlamda belediyemizin buna yapacağı bu tesisle öncelik etmesi çok önemlidir. Sayasal ve mali kuşatmalara rağmen belediyelerimizin hizmet yapması bu halka verdiğimiz sözdür. Çünkü bizler bu haltan aldığımız göç ve teslim edilen iradenin temsilcileriyiz. Din kardeşliği aldatmasıyla halkımızı kandıran AKP hükümeti halkımıza zulüm ve ölümlerden başka bir şey vermiyor. Binlerce siyasetçi, gazeteci, sendikacı, avukat ve toplumdaki birçok kesimden insanı cezaevlerinde rehin tutuyor. Bunun tek nedenini bu ülkede bu AKP zulmüne direnen yalnızca Kürtler olmasından kaynaklanıyor “ dedi.

KÜRT SANATÇILARDAN MİNİ KONSER Son olarak konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, “ Belediyelerimiz bunca baskı ve tutuklamalara rağmen halka hizmet ediyorsa bu tutuklamaları boşa çıkartmıştır. Tutuklamalar ve oynana çirkin oyunlara rağmen Zülküf Karatekin bu kentin belediye başkanı, Hatip Dicle ise milletvekilidir. Çünkü halk bu arkadaşlarımızı aylarıyla seçmiştir. 14 Temmuz tarihinde Diyarbakır’da yapacağımız mitinge tüm halkımız davetledir ” çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından katılımcı konuklar spor komleksinin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreni sonrası sanatçılar Xanemir, Hivron ve Koma Jiyara temel atma törene katılan yüzlerce kişi unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

Kayapınar Belediyesi tarafından 17 bin metrekare alan üzerinde yapacağı spor komleksinde kapalı spor salonu, 2 adet halı saha, antreman sahası, fitness salonu, tenis kordu, tartan pist ve sporcular için sosyal tesisler bulunuyor

Kaynak: Diyarbakır Söz