Kayapınar’lı gençler spora kazandırılıyor

Kayapınar'daki Spor Kompleksi’nde farklı branşlarda açılan spor etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

Kayapınar’lı gençler spora kazandırılıyor

Kültürel ve sosyal alanlardaki hizmetlere ağırlık veren Kayapınar Belediyesi, gençlerin spora kazandırılması amacıyla kurulu bulunan Spor Kompleksi’nde başta futbol olmak üzere salon sporları için bir dizi kurslar düzenliyor.

Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm kurslarının devam ettiği Komplekste, masa ve kort tenisi, teakvando ve satranç kursları da hedeflenirken, Spor Kompleksinde, basketbol, voleybol, futbol, hentbol ve Atletizm alanlarında 268, fitnes de ise 230 kişi olmak üzere 498 genç ve yetiştin kurs alıyor. 1 Tesis sorumlusu, 9 antrenör olmak üzere 27 personelin görev yaptığı Komplekste, 1 adet kapalı spor salonu, 1 adet teakwando, fitnes salonu, yürüyüş parkuru, iki adet tenis kortu, açık basketbol ve voleybol sahası, 1’ü büyük 3 adet Halı saha, 24 odalı 70 yataklı misafirhane, 100 kişilik konferans salonu, 2 eğitim odası, 2 yemekhane ve 1 cafeterya bulunuyor.

YARARLI GENÇLER YETİŞİYOR

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, bir dönem örgüt propagandasının yapıldığı kültür evleri ve spor kompleksinde artık ahlaklı ve toplumuna yararlı gençleri yetiştirildiğini ifade ederek, “Devasa Spor Kompleksimizde gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve korumak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Buradaki hedefimiz öncelikle Kayapınar’daki çocuklarımızı ve gençlerimizi spor faaliyetleri ile buluşturmak, değişik branşlarda eğitim vermektir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler