Kaynakları doğrudan millete aktarıyoruz!

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, devletin bütün kurumlarının millet için olduğunu belirterek, "Özellikle belediyelerde, devletin kaynaklarını doğrudan millete aktarıyoruz" dedi.

Kaynakları doğrudan millete aktarıyoruz!

Kayapınar Belediyesi tarafından öğrencilerin spora teşvik edilmesi için hazırlanan 'Sporun pınarı Kayapınar' projesi kapsamında 20 branştaki 6 bin 417 sporcu için futbol, basketbol, hentbol ve voleybol topları ile bisiklet, eşofman, forma ve spor ayakkabı dağıtıldı.

KAYAPINAR BELEDİYESİ

İl Valisi Güzeloğlu'nun yanı sıra Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kamu kurumlarının yetkilileriyle öğrencilerin katıldığı törende 18 bin 313 spor malzemesi öğrencilere verildi. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Vali Güzeloğlu, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, gençlere yönelik projeler de yaptıklarını belirtti

AZİMLE ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır'da heyecanla ve azimle çalıştıklarını vurgulayan Güzeloğlu, şunları söyledi "Bizim en temel görev ve amacız, sizleri geleceğe, büyük Türkiye'yi hazırlamaya, birlik ve beraberliğimizi tesis ederek, bu büyük ülkeyi daha güzel bir geleceğe doğru hazırlamanızı, düşünce ve eylem boyutunda hazırlamaktır. Milli eğitimin temel değerleriyle bilimin tüm değerleriyle sizleri buluşturmak en temelinde, bir birey olarak yarın bu büyük devlet ve milleti aydınlık geleceğe taşıyacak inancı, iradeyi, bilinci sizlere kazandırmaktır. Devletin bütün kurumları milleti için vardır.

DEVLETİN KAYNAKLARI

Özellikle belediyelerde geçmişte devletin kaynaklarını millete değil de ihanete aktaran odakların yerine bugün bu kaynakları doğrudan millete aktarıyoruz. Sizlerin mutlu olmasına, yarınlara karşı hazırlı olmasına dönük projelerde kullanıyoruz. Bugün 7 bin çocuğumuzun spor ile buluşması, gelecekte 20 bin hedefine ulaşması her bir gencimizin dünyasında Türkiye'nin spor hedefine ulaşmasında çok büyük kazançlar sağlayacaktır. Biz hizmeti sadece maddi anlamdaki alt yapılara değil, özellikle topluma, bireye, gence ve öğrenciye odaklı yapıyoruz."

KAYAPINAR BAŞKANI BALCI

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ise projede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Balcı, “Bu projeyi beden eğitimi öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, belediye ve kaymakamlık çalışanları, il spor otoritelerinin işbirliğiyle kapsayıcı bir anlayışla yaptık. Amacımız Diyarbakır’ı, Diyarbakırlı hemşehrilerimizi ama hepsinden önemlisi çok sevgili çocuklarımızı yürekten seviyoruz. Onların sporla buluşmalarını istiyoruz. Bu projedeki gaye buydu. İkinci de biz eğitimi sadece akademik bir faaliyet olarak görmüyoruz, birlik ve sanat boyutu olan bir faaliyet olarak görüyoruz.

DÜNYA ÇOCUKLARIYLA REKABET

İstiyoruz ki Diyarbakır’daki çocuklarımız da dünya çocuklarıyla rekabet edebilir hale gelsin. Bu yüzden bu projeyi yaptık. Bu proje kapsamında yaklaşık 22 spor dalında 7 bin çocuğun bütün ihtiyaçlarını karşıladık, spor malzemelerini aldık. Beden eğitimi öğretmenlerimiz gönüllerini, ruhlarını verdiler. Hepsine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu projeyle hedefimiz Kayapınar’da 20 bin çocuğun aktif olarak sporla uğraşmasını sağlamak” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler