Kent bileşenlerine tepki

12 yıldır Türkiye'nin en üst iki liginde temsil edilmeyen Diyarbakır'da bu tablo kentteki futbolseverleri derinden üzüyor.

Kent bileşenlerine tepki

2.Lig'de mücadele eden Diyarbekirspor'un Başkanı Turan İlgin, bu tablonun değişmesi için kentin ortak paydada paylaşması gerektiğini dile getirerek yeniden amatör lige düşen Diyarbekirspor'un başarısızlığına karşı sessiz kalan spor bileşenleri ve taraftar gruplarını sert sözlerle eleştirdi.

"Kapımız Hizmet Etmek İsteyen Herkese Açık "

Diyarbekirspor'un 1968 temalı logosu, arması ve renkleriyle Diyarbakır'ın değeri olduğunu belirten Yeşil-Kırmızılı kulübün başkanı Turan İlgin, 8 yıldır ekonomik krizie gündeme gelmeyen ve kendi yağıyla kavrulan bir idare ortaya koyduklarını söyledi.

Kulübün kapısının herkese açık olduğunu anlatan İlgin, isteyen herkesin gelip hisse alabileceğini ve yönetime girerek hizmet edebileceğini kaydetti.

Diyarbakır'ın başarısı için güç birliği çağrısında bulunan Başkan İlgin , Diyarbakırspor'un BAL Ligi'nde küme düşmesinden sonra sessiz kalan taraftar gruplarına ve spor taban birliklerine sert tepki gösterdi.

"Biz Olsaydık Neler Yapardınız, Hani Arma Aşkınız?"

İlgin, "Neden hiç biri açıklama yapmıyor?

Feyzi İlhanlı, Turan İlgin olsaydı sosyal medyada, kahve köşelerinde bizi topa tutarlardı. 6 hafta mağlup olduk, bize söylenmeyen kalmadı. Koca Diyarbakırspor Bal Ligi'nden düşüyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Taraftar grupları bize yaptığınızı neden yapmıyorsunuz? Hani sizin arma aşkınız?

Ben Diyarbakırspor'un formasını en zorlu dönemlerde hiç bir karşılık beklemeden giymiş biriyim. Bu hesabı sorma ve eleştirme hakkım var.

Bu spor bileşenleri ve zihniyet değişmediği sürece, bu işi bilenler gelmediği sürece hiç bir zaman ilerleme olmaz.

Bizim veremeyeceğiniz bir hesabımız yok. Ortada bir başarısızlık varsa ben dahil herkes hesabını vermelidir.

Lig bittikten sonra geniş bir açıklama yapacağım. Canlı yayınla halkımızın huzuruna çıkacağız. Kim ne yapmış spor adına, memleketimiz ne durumda hepsini anlatacağım." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz