Kentin şerefini kurtaralım

Diyarbakırspor’un bu kentin onuru,kimliği ve şerefi olduğunu belirten Şahap Akçadağ, camiada sevilen eski yöneticiler ve iş adamlarına çağrıda bulundu. Akçadağ,”Hiçbir sevgi Diyarbakırspor’un yerini tutamaz. Gelin elimizi taşın altına atalım ve bu utancı ortadan kaldıralım” mesajını verdi. Akçadağ, Edemen ve alacaklı eski yöneticilerin alacaklarını silmesi halinde yönetimi almaya hazır olduklarını da açıkladı.

Kentin şerefini kurtaralım

‘BU DURUM HAZMEDİLEMEZ’

Diyarbakırspor çaresizlik içinde inleyip 8 Eylül’de başlayacak 3.Lig öncesinde kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunurken, eski yöneticilerden Şahap Akçadağ tarihi bir çağrıda bulundu. Diyarbakır’la ilgili sorumluluk ve kaygı duyan herkesin Diyarbakırspor’un şu anki tablosunu içine sindirmemesi gerektiğini belirten Akçadağ, 45 yıllık efsanenin yönetme becerisine sahip olmayan insanlar sayesinde dibe vurduğunu söyledi. Akçadağ,”Rahmetli babam Şeyhmus Akçadağ ve bu kulübü kurarak efsane haline getirenlerin kemiklerini sızlattılar. Büyük emeklerle Diyarbakırspor’u kuran,yükselten ve bir değer haline getirenler bugünleri görseydi bu kentte yaşayanlara ne derdi?. Ben şahsen Diyarbakırlı olarak hicap duyuyorum. Kendi işinde başarısız olan, yönetme becerisine sahip olmayan ve Diyarbakırspor’un büyüklüğünü kaldıramayan insanlar bu hale getirdi. Bunu Diyarbakır’lı olmakla övünen kimse kabul etmemeli, hazmetmemelidir.” dedi.

‘BU DURUMA SEYİRCİ KALINMAMALI’

Camiada söz sahibi olan eski yöneticiler ve iş adamlarının suskun olmasına anlam veremediğini belirten Akçadağ, kendileriyle görüşerek bu duruma kayıtsız kalmamalarını isteyeceğini anlattı. Akçadağ,”Tabi Diyarbakırspor’u bataklığa götüren ve saygıyı hak etmeyenler olduğu gibi saygın yöneticiler de oldu. Sözü geçen,sevilen ve taş sökmek için değil taş üstüne taş koyanlar. Diyarbakır’ı seven iş adamları. Bunlar artık sessiz kalmamalı. Bunlar harekete geçerse inanıyorum ki vali bey, sayın bakan ve vekiller de bir şeyler yapma gereği duyacak. Ciddi bir ekip oluşursa çok şey başarılır.

‘ELAZIĞ VE URFA’DAN DERS ALALIM’

Kimse Diyarbakırspor’un bu kentte verdiği heyecanı veremez.O sevgi öyle bir iki günde oluşmadı. Diyarbakırspor bu kentin ortak kimliği,onuru ve şerefidir,gelin beraber omuzlayalım.Kimse sorumluluktan kaçmasın.Bazı görüşmelerde bulunacağım. Herkes samimi olursa çok şey yapılır. Elazığspor ve Ş.Urfaspor’u küçümsemiyorum ama biz üst liglerdeyken onlar bize gıpta ile bakardı. Şimdi geldiğimiz noktayı hangi Diyarbakırlı içine sindirebiliyor?. Diyarbakırspor için Bank Asya 1.Lig başarısızlık sayılırken bugün 3.Lig’de tutunamama aşamasına gelmiş. Sevgi karşılıksız olur. Diyarbakırspor insanlara  etiket,makam ve maddi güç verdi. O halde şimdi vefa borcunu ödemenin zamanıdır” diye konuştu.

‘KİMSE ALACAĞINI İSTEMEZSE ALIRIZ’

Mevcüt yönetim dahil alacaklı olan eski yöneticilerin alacaklarını bağışlaması ya da kulübe engel olmaktan çıkarması halinde transferi açarak yönetime talip olmaya hazır olduklarını anlatan Akçadağ,aksi halde kimsenin yönetime gelme şansı olmadığını da kaydetti. Akçadağ,”Herkes kendi alacağını silmezse çözüm nasıl bulunamaz?.Kimse bu paraları ödemez, ödemek de istemez. Takımı her yıl küme düşürenler alacaklarını istemekten vazgeçmeli. Her şeyin bir bedeli var, bu işin bedeli de maddi olmalıdır. Bu insanlar alacaklarını hibe etmezse takım amatöre gider kapanır ve onlar da paralarını alamaz. Yönetici alacakları hibe edilirse transfer yasağını da taahüt ederek göreve talip oluruz. Yönetici alacakları dışındaki tüm borçlar kabülümüzdür.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz