Kim bu zülfiyarlar?

2 defa UEFA’da mücadele etmiş ve 22 yıldır Süper Lig’in gediklisi olan Gaziantepspor’a yolsuzluk operasyonu yaparak geçmiş yöneticiler dahil 60 kişiyi gözaltına alıp Başkan Kızıl’ı tutuklayan devlet neden yolsuzlukların ayyuka çıktığı Diyarbakırspor’a karşı sessiz?.

Kim bu zülfiyarlar?
Kimler,neden korunmak isteniyor?.

BURSA’DAN SONRA GAZİANTEP ! Diyarbakır dışındaki kulüplerde yapılan yolsuzluk ve üsülsüzlükler konusunda hassas olan devletin ilgili birimleri yıllardır Diyarbakırspor’u ayaklar altına alan ve bugün de kapanma aşamasına getiren vurgunlar konusunda sessiz kalmayı tercih ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Bursaspor’da yapılan operasyonların bir benzeri bugünlerde Gaziantepspor’da yapılıyır.

Gaziantepspor’da gözaltına alınan 51 kişiden 15’i tutuklandı. Aralarında başkan İbrahim Kızıl ve eski yöneticilerin de bulunduğu bir çok kişi tutuklanırken, diğer isimler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

D.BAKIR’DA NEDEN DÜĞMEYE BASILMIYOR? Diyarbakırspor konusunda ise devletin ilgili birimleri kelimenin tam anlamıyla kör ve sağırları oynuyor.

1 yıl önce kulübe gelen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Şubat-Haziran arasında tam 4 ay çalışma yaparak koca klasörler halinde yolsuzluk ve üsülsüz işlem, haksız kazanç elde etme ve kulübü zarara uğratmak gibi sonuçlar tespit etmişti. Daha sonra Ankara’ya giden müfettişlerin hazırladığı raporun değiştirilmesi veya yargıya intikal etmemesi için bazı güçler tarafından baskı yapıldığı iddia edilmiş,müfettişler hakkında soruşturma açıldığı dahi öne sürülmüştü. Her şeye rağmen 5 ay önce Diyarbakır’daki ilgili birimlere gönderildiği belirtilen raporlarla ilgili neden şu ana kadar yargıda ve işin mali polis tarafında adımlar atılmadığı kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. İlgili kurumların şu ana kadar tek satır ve işlemle bile ele almadığı bu olayın sümenaltı edilmek istendiği dilden dile dolaşıyor.

TARAFTAR YAŞANANLAR İÇİN ENDİŞELİ VE TEPKİLİ Tüm kamuoyu bu raporlarla ilgili adli ve mali polis sürecinin neden başlatılmadığı, sümenaltı ve engelleme varsa kimlerin bunu yaptığı ya da hangi siyasi erk ve geçmişteki devlet yöneticileri ile kulüp yöneticilerinin korunmak istendiğini merak ediyor. Kulübün haklarını savunması gereken mevcüt yönetimin bu konuda hangi hukuki mücadeleyi verdiği de bilinmiyor. Gelişmelerden rahatsız olan taraftarlar,”Bu işin içinde zülfiyarlar mı var?.Birileri ‘bunlara dokunulursa biz de yanarız’ endişesi mi taşıyor?. Süper Lig şampiyonu Bursaspor ve onca başarısı olan Gaziantepspor’a operasyonlar yapılırken,Diyarbakırspor’u bataklığa sürükleyenlere dokunulmaması manidardır.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz