Kongreler Diyar'dan sorulur!

Son yıllarda Türkiye’de en çok kongre yapan kulüp haline gelen Diyarbakırspor’un bir kongresi daha bildik gerekçeyle ertelendi :Çoğunluk sağlanamadı. Haftaya ya yönetim oluşacak, ya kayyuma kalacak ya da kapanacak.

Kongreler Diyar'dan sorulur!

197 DELEGEDEN 30’Ü GELDİ

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan Diyarbakırspor'un Olağanüstü Genel Kurulu yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle haftaya ertelendi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonu'nda düzenlenen olağanüstü genel kurula, kulüp yöneticileri ile bazı delegeler katıldı.

Kongrenin yapılması için gerekli çoğunluğun sağlanamadığı genel kurulda, delegelere hitaben konuşan   Basın Sözcüsü Kenan Aksu, yapılan sayımda 30 delegenin bugünkü genel kurula katıldığını ifade ederek,bu şartlarda kongre yapılamayacağını söyledi.

‘HAFTAYA TEKRAR YAPILACAK’

Aksu,‘’Sizlerin de bildiği gibi Diyarbakırspor’un durumu ortada. Diyarbakırspor’a birileri sahip çıkar düşüncesiyle yönetim kurlundaki arkadaşlarla birlikte, dernekler masasının vermiş olduğu yetki ve tüzük gereği kulübün idamesi için bir süre daha devam edeceğiz. 197 delegemizden 30 delegemiz şuan burada. Tüzük gereği kongremiz bir hafta sonra aynı gün ve aynı saatte toplanacaktır’’ dedi.

8 Eylül Cumartesi günü yine saat 14.00’da DESOB’ta yapılacak kongrede bu defa yönetim organlarının toplam üye sayısından 1 fazlası şartı aranacak. Bu şartlar oluşursa kongre yapılacak, yoksa yine ertelenecek. Gelecek hafta yönetim oluşmazsa ya kayyuma kalacak ya da yasal olarak kapanma süreci başlayacak.

YOK MU YÜREKLİ BİR KAÇ ADAM?

Müfettiş raporları esas alınarak başlatılan soruşturma kulübün kurtuluşu için umut olurken, kısa sürede borçlarından arınması mümkün olan kulübe yine de kimsenin sahip çıkmak istememesi dikkat çekiyor. Diyarbakırspor’u samimi duygularla seven birkaç yürekli iş adamı ve spor adamının ortaya çıkması halinde kurtuluş ışığı yakalanabileceği görüşü hakim olmasına rağmen eski başkan, yönetici ve iş adamlarının siyasilerden ve devletten medet umarak yola çıkmaması garipseniyor.

Spor Toto 3.Lig’de yeni sezon 8-9 Eylül’de oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. İlk maçında Ankara’da Keçiörengücü’ne konuk olacak Diyarbakırspor, bu belirsizlik nedeniyle tarihinin en dağınık ve bunalımlı sezonuna hazırlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz