Köylü çocuklar atletizme kazandırılıyor

Köylü çocuklar atletizme kazandırılıyor

Köylü çocuklar atletizme kazandırılıyor

Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde başlatılan “Köylü Çocuklar Atletizm ile Tanışıyor” projesi ile köylü çocuklar atletizme kazandırılıyor. Göldüzü köyünde ikamet eden ve 2008 yılında Fransa'da yapılan Atletizm yarışmasında Avrupa 3’sü olma başarısını gösteren Atletizm hocası Mahmut Oruçlu denetiminde organize edilen proje kapsamında köylü çocukların sporla tanışması amaçlanıyor.

Proje kapsamında Göldüzü köyünde 40 erkek ve 15 bayan olmak üzere 40 köylü çocuk ilk defa atletiz ve sporla tanışma fırsatı buldu.

Sporcuları Göldüzü köyünde ziyaret eden Bitlis Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven ve Koşu İl Müdürü Fadıl Kara, köylü çocuklara projenin ve sporun önemini anlattılar.

Köydeki sporcularla tek tek ilgilenen Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Güven, Göldüzü köyündeki çocukların ilerde yapılacak olan yarışmalarda büyük başarı ve derece alacaklarına inandığını söyledi.

Göldüzü köyünün Rakım’ının yüksek olduğunu ve bu sebeple bu köyde yaşayan çocukların koşarken daha hızlı koşabildiği ve daha az yorulduğunu anlatan Güven, köyün Rakım’ının yaklaşık olarak 2 Bin metre olduğunu söyledi.

Aynı köyden 2008 yılında Atletizm koşu yarışmasında Mahmut Oruç isimli sporcularının Avrupa 3’sü olduğunu hatırlatan Güven, bu sporcunun elde ettiği başarılarla Milli takıma girmeyi başardığını belirtti.

Mahmut Oruç’un Milli takıma girdikten sonra İl Gençlik Spor Müdürlüğüne kendi köyündeki çocukların atletizme kazandırılması amacıyla “Köylü Çocuklar Atletizmle Tanışıyor” adı altında bir proje sunduğunu ve Gençlik spor il Müdürlüğü olarak Projeye sıcak baktıklarını ve projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Güven, şöyle konuştu:

“Biz de projeye müdahil olduk. Bu köydeki çocuklar rakım farkından dolayı gerek akciğer kapasiteleri ve gerekse buradaki yetenek ve özgüvenleri ilerde özellikle Türkiye şampiyonlarına ve milli takıma sporcu yetişebileceğini düşündük ve projeyi destekledik. Köydeki çocuklarımız spora son derece yatkınlar ve çok hevesliler. Bu soğuk havada bile saatlerce hiç durmadan yorulmadan koşabiliyorlar. Bu proje sayesinde de buradaki tüm çocukların ileriki süreçlerde ilimizi ve ülkemize en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.”

Koşu il Müdürü Fadıl Kara da, Göldüzü köyündeki gerek erkek gerekse kız sporcularının çok başarılı ve hevesli olduklarını söyledi.

Özellikle köydeki kızların atletizm sporuna yatkın olduklarını gözlemlediklerini ifade eden Kara, köydeki kız sporculardan 4’ünün Ankara’da yapılan Atatürk koşusunda takım olarak 4’cü Türkiye genelinde ise ilk 17’ye girdiklerini hatırlattı.

Kız çocuklarının bundan sonraki süreçte de Atletizme ara vermeyeceklerini ve Atletizmle tanışma projesi kapsamında Atletizmle daha yakın olacaklarını dile getiren Kara, kızların 4 Nisanda Ağrı’da yapılacak olan Atletizm geliştirme 1. Kademe yarışmalarında Bitlis’i 16 yaş altı kategorisinde temsil edeceklerini belirtti.

Ayaklarındaki lastik ayakkabılarla Takım Hocaları eşliğinde ısınma ve kısa koşular yapan köylü çocukların sevinçleri gözlerinden okunurken, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Tarafından çocuklara forma hediye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz