Kurtalan'da proje açılışı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde "Kurtalan Yeteneklerini Keşfediyor" adlı sosyal destek projesinin tanıtımı yapıldı.

Kurtalan'da proje açılışı

Kurtalan Kaymakamlığı himayesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kurtalan Spor Kulübü, Kurtalan Kültür Spor Kulübü ve Kurtalan Ekspresi Gençlik Spor Kulübü işbirliği ile yürütülen "Kurtalan Yeteneklerini Keşfediyor" adlı sosyal destek projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Spor salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde proje kapsamında açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin spor ve müzik dinletisi izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ethem Güran, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında örgün eğitimin dışında kalan, eğitimine devam eden çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spor ve sosyal faaliyetler yürütüldüğünü belirtti.

Proje kapsamında bin 200 öğrenciye spor malzemesi dağıtımı yapıldığını kaydeden Güran, projenin temmuz ayına kadar devam edeceğini bildirdi.

Törene, Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül, Kurtalan Belediye Başkan Vekili Ahmet Minaz, İlçe Jandarma Komutanı Murat Karaçam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz