Görüş Bildir

Lider Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'a konuk oluyor

Spor Toto Süper Lig'de zirvede yer alan Beşiktaş, 30. hafta maçında yarın deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Lider Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'a konuk oluyor

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı, hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Süper Lig'de 69 puanla liderlik koltuğunda oturan ve en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde bulunan siyah-beyazlı takım, Akhisar Belediyespor karşısından galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışında elde ettiği avantajı korumayı hedefliyor.

Ligde son iki karşılaşmasında Bursaspor ve Medicana Sivasspor'u mağlup eden Beşiktaş, Ege temsilcisiyle oynayacağı müsabakayı kazanarak üst üste üçüncü maçından da galibiyetle ayrılmayı amaçlıyor.

Beşiktaş, ligde 43 puana sahip olan ve averajla 6. sırada yer alan Akhisar Belediyespor ile sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynadığı maçı 2-0 kaybetmişti.

- Beck cezalı

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Andreas Beck, Akhisar Belediyespor maçında oynayamayacak.

Ege temsilcisiyle oynanacak karşılaşmada Beck'in yerine savunmanın sağında Serdar Kurtuluş'un forma giymesi bekleniyor.

- Quaresma dönüyor

Beşiktaş'ta kırmızı kart cezasını tamamlayan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, Akhisar Belediyespor maçının kadrosunda yer alacak.

Cezası nedeniyle geçen hafta Medicana Sivasspor ile oynanan müsabakada forma giyemeyen Portekizli futbolcunun, Akhasir Belediyespor karşılaşmasında ilk 11'de görev yapması bekleniyor.

- Deplasmanda iki maç kaybetti

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon deplasmandaki en başarılı takım olan Beşiktaş, dış saha maçlarında sadece 2 mağlubiyet yaşadı.

Siyah-beyazlı takım, deplasmanda yaptığı 14 karşılaşmadan 10 galibiyet, ikişer beraberlik ve mağlubiyetle ayrılarak 32 puan topladı.

Beşiktaş, bu sezon dış sahada oynadığı müsabakalarda sadece Fenerbahçe ve Kasımpaşa'ya yenildi.

- 5 futbolcu ceza sınırında

Beşiktaş'ta Akhisar Belediyespor maçı öncesinde 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlı futbolcular Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup, Ege temsilcisiyle oynanacak maçta sarı kart görmeleri durumunda ligin 31. haftasındaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

- Muhtemel 11

Beşiktaş'ın, Akhisar Belediyespor karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle:

Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

- Beşiktaş'a Manisa'da büyük taraftar desteği

Şampiyonluk yolunda yakaladığı avantajı korumak isteyen Beşiktaş'ı, Akhisar Belediyespor deplasmanında taraftarları da yalnız bırakmayacak.

Ege temsilcisi, müsabaka öncesi maraton ve kale arkası tribününü Beşiktaş Kulübüne tahsis ederken, 16 bin 597 kişi kapasiteli Manisa 19 Mayıs Stadı'nın yarısını siyah-beyazlı taraftarlar dolduracak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi