Lig bitiyor, sırada Play-Off var

Play-Off’u garantileyen Büyükşehir, Menemen’i ağırlıyor. Küme düşen takımlardan Kayapınar,Aydın’da lige veda ederken,Erganispor ise son maçını evinde yapacak.

Lig bitiyor, sırada Play-Off var
PLAY-OFF YERİ VE TARİHİ BELLİ DEĞİL
Spor Toto 3. Lig'de 2011-2012 sezonu  normal lig maratonu bugün ve yarın oynanacak maçlarla sona erecek. 1.Grup’ta İnegölspor, 2.Grup’ta Nazilli Belediyespor ve 3.Grup’ta da Hatayspor, 2.Lig’e çıkmayı geçen hafta ilan etmişti.

Her grubu 2., 3.,4. ve 5. bitiren takımlar ise Play-Off oynama hakkını kazanacak. Play-off maçları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu müsabakalarda kazanan 6 takım final oynayacak ve finalde kazanan 3 takım ise Spor Toto 2. Ligi'ne yükselecek. Böylece toplam 6 takım Spor Toto 2. Lig'e yükselmiş olacak. Her grubun Play-Off’u ayrı oynanacak.Maçların yeri ve tarihi yarınki maçlardan sonra TFF tarafından açıklanacak.

PLAY-OFF’UN SON YOLCULARI
1.Grup’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Bayrampaşaspor, Play-Off’u garantilerken, Play-Off’a kalan diğer 2 takım Hacettepe,Manavgat Evrenseki ve Gümüşhanespor’dan 2’si olacak. Manavgat Evrenseki bay olduğu için Hacettepe ve Gümüşhane’nin şansı çok daha yüksek.

2.Grup’ta B.Bingölspor ve Keçiörengücü Play-Off yolunu tutarken, diğer 2 takım K.Maraşspor,Yalıspor,Batman Petrolspor ve İstanbulspor’dan 2’si olacak.

3.Grup’ta Tarsus İ.Y, Bursa Nilüfer ve Sancaktepe Belediyespor daha önce garantilemişlerdi. Bu grupta Play-Off’a çıkacak 4. ve son takım Siirtspor-Anadolu Üsküdar maçıyla belli olacak. Siirtspor’a beraberlik yetiyor.

8 TAKIM DÜŞTÜ,4 DAHA DÜŞECEK
Spor Toto 3. Lig'de gruplarında 16,17, 18 ve 19. sıraları alan toplam 12 takım Bölgesel Amatör Lig'e düşecek.

1.Grup’ta A.Sebatspor ve Keçiören Sportif,Erganispor ve Kepez Belediyespor, 3.Grup’ta da Afyonkarahisarspor,Çarşambaspor,Araklıspor ve Kayapınar Belediyespor’un küme düşmesi daha önce kesinleşmişti. 1. ve 2.grup’tan küme düşecek diğer 4 takım bugünkü maçlarla netlik kazanacak.

D.BAKIR EKİPLERİ VEDA MAÇLARINDA
1.Grup’ta Play-Off oynamaya hak kazanan Büyükşehir Belediyespor, Menemen Belediyespor’u ağırlıyor. Seyrantepe DİSKİSpor Tesisleri’nde saat 15.30’da başlayacak maçın hakemi Adana’dan Burak Cem Tahiroğlu.

2.Grup’ta küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Erganispor’un konuğu Play-Off mücadelesi veren Trabzon Yalıspor. Ergani Stadı’nda saat 15.30’da başlayacak maçta Malatya bölgesi hakemi M.Kürşat Öner düdük çalacak.

18 yıl sonra 3.Lig’e el sallayan Kayapınar Belediyespor ise sezonu Aydın deplasmanı ile kapatıyor. Bahadır Tüter’in yöneteceği maçın başlama saati 15.30.

Diyarbakır ekipleri, iddiaları kalmadığı için bugünkü mücadelelerde daha önce fazla forma şansı bulamayan futbolculardan kurulu kadrolarla sahaya çıkacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz