Liseli öğrenciler bileğine güvendi

Şanlıurfa'da 6 ay önce bilek güreşine başlayan 2 lise öğrencisi, kısa sürede ulaştıkları başarılara yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Liseli öğrenciler bileğine güvendi

Şanlıurfa'da yaklaşık 15 yıl önce bilek güreşi yapmaya başlayan edebiyat öğretmeni Mehmet Ali Üzül'ün Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda başarılar kazanması kentte bilek güreşi sporuna ilgiyi artırdı.

Bilek güreşine 6 ay önce başlayan lise öğrencisi Muhammed Alagöz erkeklerde, Beritan Uzun ise kızlarda geçen ay Romanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya almayı başardı.

Lise son sınıf öğrencisi Muhammed Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce başladığı bilek güreşi sayesinde katıldığı Türkiye ve Avrupa Şampiyonası'nda 4 madalya kazandığını söyledi.

Daha önceleri vücut geliştirme sporuyla ilgilendiğini ancak öğretmen Mehmet Ali Üzül ile tanıştıktan sonra bilek güreşi yapmaya başladığını anlatan Muhammed, dünya şampiyonluğu hedeflediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Mehmet Ali Üzül hocam ile tanıştıktan sonra bilek güreşi yapmamı teşvik etti. 6 ay gibi kısa bir sürede çok iyi çalışarak önce Liselerarası Türkiye Şampiyonası'nda birinci, milli takım seçmelerinde ise sol kolda birinci, sağ kolda ise üçüncü oldum. Milli takım ile mayıs ayı sonunda Romanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncülüğe ulaştım. Bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı olmamı hocama borçluyum. Şimdiki hedefim eylül ayında Bulgaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Şanlıurfa'yı ve Türkiye'yi gururlandırmak."

Kısa sürede bilek güreşi sayesinde milli takıma seçildiğini ve bu nedenle kendisine Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) yolunun açıldığını dile getiren Muhammed, "BESYO'ya gitme hakkı kazandığım için çok mutluyum. Tüm Şanlıurfalı genç arkadaşlarıma bilek güreşi sporu yapmalarını tavsiye ediyorum. Belki çok maddi bir getirisi olmayabilir ama bir şampiyonada binlerce insan arasında başarılı olup madalya almak insana ayrı bir mutluluk veriyor çok güzel bir duygu." diye konuştu.

- "Bütün engelleri aşıp milli takıma seçildim"

Lise 11. sınıf öğrencisi Beritan Uzun ise yaklaşık 6 ay önce bir arkadaşının teşvikiyle başladığı bilek güreşi müsabakalarında kısa sürede 2 madalya kazandığını söyledi.

Kız olması nedeniyle başlarda biraz sıkıntı yaşadığını ifade eden Beritan, şunları kaydetti:

"Hocalarımın da desteğiyle önce Türkiye şampiyonu oldum ardından geçtiğimiz ay sonunda katıldığımız şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldum. Sıkıntılarım oldu ama azimle bütün engelleri aşıp 5 ayda milli takıma seçilip Avrupa Şampiyonası'nda madalya almayı başardım. Seneye inşallah liseyi bitireceğim ve milli sporcu olma avantajını kullanarak BESYO'ya gideceğim. Şanlıurfalı bir bayan olarak eylül ayında Bulgaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşıp İstiklal Marşımızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz