Maç bahane dayanışma şahane

Deprem felaketinden etkilenen Diyarbakır'da, TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta yer alan ve ligden çekilen Amedspor, 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor FK ile Van'da dostluk maçı yaptı. 4-2 Amedspor'un galibiyeti ile sonuçlanan maçta elde edilen gelirler ise depremzedelere bağışlanacak.

Maç bahane dayanışma şahane

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen dostluk maçında, Vanspor Futbol Kulübü “Yaraları birlikte saracağız” pankartıyla çıktı. Hakemin düdüğüyle başlayan maçta, depremin yaşandığı illerden biri olan Adıyaman’ın plakası olan 02’de taraftarlar ‘Adıyaman burada’ diye tezahürat yapmasının ardından felaketin saati olan 04.17’de anısına ise 4. dakikada taraftarlar atkı ve berelerini sahaya attı.

DEPREMZEDELER İÇİN

Bilet gelirleri depremzedelere bağışlanacak maçın 8. dakikasında Serdar İlik’in golüyle Amedspor  1-0 öne geçti. 17. dakikada Onurcan Güler’in gölüyle beraberlik sağlanırken, maçın 21., 27. ve 31. dakikalarında taraftarlar Diyarbakır, Gaziantep ve Hatay ‘burada’ diye hep bir ağızdan haykırdılar.

KARDEŞLİK SLOGANLARI

Maçın 34. dakikasında Vanspor’dan Serkan Serpil, 39. dakikada ise Amedspor'da Hüseyin Güngör’ün topu ağlarla buluşturmasıyla durum 2-2 oldu. 44. dakikada ise taraftarlar karşılıklı ‘Malatya burada’ diye haykırmasının ardından ilk devre sona erdi.

İkinci yarıda da depremin merkez üstü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere diğer iller için taraftarların tribünde karşılıklı ‘burada’ diye haykırdığı maçın 71. dakikasında Çekdar Orhan ve 81. dakikasında Eyyüpcan Delibalta'nın topu ağlarla buluşturmasıyla Amedspor 4-2 öne geçerek sahadan galibiyetle ayrıldı.

MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Maç öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Selahattin Yıldırım, ülkede yaşanan acı dolu günleri bir nebze de olsa unutturabilmek ve depremde zarar görenlere katkı sağlamak amacıyla karşılaşmayı organize ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde buna benzer birçok maçın organize edildiğini aktaran Yıldırım, "İki kardeş şehrin takımları dostane bir maç yapacak. Biz de aslında depremzedeyiz, burada oynayan futbolcusu, hocası takımın tüm fertleri depremden etkilendi, evlerde hasarlar oldu. Buna rağmen futbolcularımızla buraya gelip sosyal sorumluluğu yerine getirmek istedik." diye konuştu.

Vanspor Kulübü Başkanı Feyat Kıyak ise deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Kıyak, "Depremi yaşamış bir iliz. Diyarbakır da bu depremden etkilendi. Biz de hem maddi hem de manevi destek verme çabası içinde olduk. Aslında bu maç Diyarbakır'da olacaktı ancak federasyondan izin çıkmayınca Amed Sportif Faaliyetler'i Van'da misafir ettik. Elde edilen tüm gelir depremzedelerin ihtiyacının karşılanması için bağışlanacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Spor Merkezi