Masterler ligi başlıyor

Diyarbakır’da yer alan 7 Masterler Derneği Futbol Takımının katılımıyla oluşan Geleneksel Diyarbakır Masterler Ligi 30 Eylül Cuma günü oynanacak 1. hafta maçlarıyla start alıyor.

Masterler ligi başlıyor

30 Eylül’de başlayıp 7 takımın mücadele edeceği,çift devreli lig usulü 12 hafta sürecek olan lig’de Diyarbakır Masterler,Diski Masterler,Sanayi Masterler,Diyarbakır Genç Masterler,Gaputem Masterler, Sur Masterler ve Bağlar Masterler futbol takımları mücadele verecek.

Seyrantepe Spor Kompleksinde yer alan futbol sahalarında gündüz ve gece oynanacak maçlarla start alacak olan Masterler Liginin fikstür çekimi önce ki gün lige katılacak olan takımların Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilirken, açıklamalarda bulunan Diyarbakır Masterler Derneği Başkanı Veysi Akar Masterler Ligini kurmakla bir eksikliği giderdiklerini söyledi.

AKAR ‘’ MASTERLER LİGİNİ KURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’’

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve illerinde benzer Masterler Liglerinin olduğunu ve ayrıca yıl içinde bir çok Masterler Turnuvalarının düzenlendiğini belirten Diyarbakır Masterler Derneği Başkanı Akar, Diyarbakır’da da Masterler Ligini kurmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Akar, ‘’Diyarbakır Masterler Derneği olarak büyük bir özveriyle Kentimizin diğer güzide Masterler Takımlarının idarecileriyle Lig’in kuruluş çalışmalarını yaklaşık bir ay önce başlattık.Ligin organizasyonu için bir takım görüşmelerimiz ve ziyaretlerimiz oldu ve gelinen noktada kolektif bir birliktelik ve çalışmayla Kentimizde bulunan 7 Masterler Futbol Takımımızın katılımıyla ‘’Diyarbakır Masterler Ligi’’ ni kurduk ve 30 Eylül Cuma günü oynanacak ilk hafta maçlarıyla ligimiz start alıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve illerinde benzer Masterler Ligleri var ve geleneksel olarak ligler her yıl periyodik olarak devam ediyor, inşallah bizim Diyarbakır’da kurduğumuz lig’de geleneksel hale gelip her yıl düzenli olarak devam edecek. Ligimizi kurmakla Masterler Futbol Takımları adına Diyarbakır’da büyük bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum.Ligin başlamasıyla birlikte sahada güzel mücadelelerin yanında, güzel dostluklar edinilecek,kaynaşmanın temelleri atılacak,ayrıca bu lig sayesinde Kentimizde ve Bölgemizde spor’un birleştirici ve güzel yüzünü ortaya çıkaracağız. Bu ligin oluşmasında emeği geçen başta Masterler Dernek Başkanlarımız olmak üzere, Lig maçlarımıza saha tahsisinde bulunan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne İl Müdürü Mehmet Demir şahsında tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz’’ dedi.

İLK HAFTA KARŞILAŞMALARINDA 3 MAÇ OYNANACAK

30 Eylül 2016 Cuma günü Seyrantepe Spor Kompleksi Sentetik Çim Sahada 3 maçla start alacak olan Diyarbakır Masterler Liginin 1.Haftasında şu karşılaşmalar oynanacak.

Diyarbakır Masterler-Diski Masterler

Sanayi Masterler-Diyarbakır Genç Masterler

Gaputem Masterler-Sur Masterler

Bağlar Masterler (BAY)

Kaynak: Diyarbakır Söz