Okçulukta Diyarbakır birincisi olan Nehir'in hedefi milli takım

Diyarbakır’da Liselerarası Okçuluk Yarışmasında Sezai Karakoç Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Nehir Evra Demir (15), il birincisi oldu. Çok mutlu olduğunu belirten Demir, "Ama ben çıtayı yükselteceğim. Bundan sonraki hedefim milli takım forması gitmek. Bunun için çok çalışacağım" dedi.

Okçulukta Diyarbakır birincisi olan Nehir'in hedefi milli takım

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünde bulunan Sezai Karakoç Anadolu Lisesi 9’uncu sınıfında okuyan Nehir Evra Demir, geçen hafta gerçekleştirilen Liselerarası Okçuluk Yarışmasında il birincisi oldu. Okçuluk sporunu çok sevdiğini ve çıtayı yükselterek milli takıma seçilmeyi amaçladığını belirten Demir, derslerini ihmal etmeden okçuluk branşında da önemli başarılara imza atmak istediğini kaydetti. 

Nehir Evra'nın en büyük destekçilerinden olan annesi ve aynı zamanda Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mukkadder Demir de kızının bu başarısı karşısında gururlandıklarını ifade ederek, "Sadece kızım değil, okul arkadaşları da çok başarılı, birçok derecede birinci oldular. Onların bu başarıları bütün öğrencilerimize örnek olacaktır. Geçen ay Liselerarası TÜBİTAK proje yarışmasında Gülşirin Öztürk ile Evin Eşer isimli öğrencilerimiz 'Değerli Türkü' isimli projede bölge birincisi oldu. Bu öğrencilerimiz finalde yarışacak. Öğrencilerimizin spor, bilim ve sanat gibi çeşitli dallarda başarılar elde etmeleri bizi çok gururlandırıyor" diye konuştu.

Kaynak: Spor Merkezi