Görüş Bildir

Örnek uygulama

Alt yapı ve tesisleşme konusundaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Diyarbakır DSİSpor, şehir dışındaki organizasyonlara katılan sporcular için örnek bir uygulamaya imza attı. Genç sporculara günde en az 1 saat kitap okuma zorunluluğu getirildi.

Örnek uygulama

Doğu ve Güneydoğu’da alt yapı denilince akla gelen ilk kulüplerden olan Diyarbakır DSİSpor, aynı zamanda çocukları eğitime ve kitap okumaya da teşvik ediyor. Şehir dışında düzenlenen organizasyonlara katılan sporcuların okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak için gidilen şehirlerde okuma saati şartı getirildi. Bu durum veliler arasında memnuniyetle karşılandı.

12 yaş altı futbol takımlarının katılacağı turnuva için Van’a giden Yeşil-Beyazlı kulüpte genç futbolcular maç ve idmanların dışındaki zamanlarını kitap okuyarak değerlendirecek.

Van’da Pazar gününe kadar devam edecek müsabakalara katılacak olan DSİSpor’un başında deneyimli antrenörler Ahmet Tanış ve Müslüm Doğan yer alacak.

 YILDIZ’A TEŞEKKÜR

Teknik sorumlu Ahmet Tanış, iyi bir alt yapı oluşturulması konusunda sağladıkları imkanlardan dolayı DSİ Bölge Müdürü Mahir Arslan ve Kulüp Başkanı Mehmet Derviş Yıldız’a teşekkür ederek,”Kendilerinin desteğiyle inşallah güzel işler yapmaya devam edeceğiz.  Bizim amacımız veliler tarafından bize emanet edilen çocukları en güzel bir şekilde geleceğe hazırlamaktır” dedi.

Takımın teknik sorumlularından Müslüm Doğan ise alt yapıya yoğun bir talep olduğunu  dile getirerek,”Bölge Müdürümüz Mahir Arslan ve Kulüp Başkanımız Mehmet Derviş Yıldız’a çok teşekkür ediyoruz. Alt yapıya yoğun bir talep var. Bu yüzden seçim yapmakta zorlandığımız anlar oluyor. Burada aile ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü bu çocuklar bize emanet ediliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi