Öz Yurdunda Garip Öz Vatanında Parya Bir Takım Diyarbekirspor

Geçen sezon şehirde tesis ve konaklama yeri verilmediği için İstanbul’da kalıp maçtan maça kente gelmesiyle tarihi bir skandal yaşayan Diyarbekirspor, bu sezon da aynı skandalı yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nce inşa edilen Seyrantepe’deki tesis yetişmediği için 1 aylık geçici tesis arayan Yeşil-Kırmızılı kulübe hiçbir kurum bu imkanı tanımadı. Adıyaman maçı sonrasında şehire dönen kafile bir otele yerleşti. Ancak otel fiyatlarının da can yakması nedeniyle yeni bir kriz ortaya çıktı. 2.Lig’de mücadele eden 2 milyonluk şehrin bunları yaşaması tarihi bir ayıp olarak değerlendiriliyor.

Öz Yurdunda  Garip Öz Vatanında Parya Bir Takım Diyarbekirspor

Diyarbekirspor’un tesis çilesi bir türlü bitmiyor,yaşanan tablo ise koca şehrin tarihi ayıbı olarak yorumlanıyor. Geçen sezon şehirdeki kurumlar yer tahsis etmediği için takım İstanbul’a gidip oradan maçlar için günübirlik olarak Diyarbakır’a gelip gidiyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun devreye girmesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ,Seyrantepe’de kulüp için iki katlı tam donanımlı ve çok amaçlı konaklama tesisini yapmaya başladı. Ancak deprem nedeniyle geciken tesis yüzde 90 oranında tamamlanmasına rağmen bazı eksikleri olduğu için henüz kullanılacak seviyeye gelmedi. Tesisin 1 ay içerisinde tam anlamıyla tamamlanarak kulübe devrinin yapılacağı ifade ediliyor.

YER TAHSİS EDİLMEDİ, OTEL FİYATKARI CEP YAKIYOR

Bunun üzerin e 1 aylık geçici konaklama yeri arayan Diyarbekirspor’un çaldığı tüm kapılar yüzüne kapandı. Şehirdeki hiçbir kurum yer tahsis etmedi. Hepsinin kendilerine göre ayrı mazeretleri oldu. 2 milyonluk şehirde 2.Lig takımını 1 aylığına barındıracak yer bulunamadı !

Şehirdeki  STK’lar ise Diyarbekirspor’un yaşadığı drama sessiz kalmaya devam ediyor.

Deplasmanda Adıyaman FK’yı 2-1 yenerek sezona 3 puanla başlayan takımın galibiyet sevinci kursağında kaldı. Takım Adıyaman dönüşü tesis olmadığı için bir otele yerleşti. Ancak otel fiyatlarının da ateşten  gömlek olması kulübü ekonomik açıdan çıkmaza sürüklüyor.  1 aylık otel maliyeti 1 milyon TL’yi geçiyor.

“BU TABLO DİYARBAKIR’A YAKIŞMIYOR”

Diyarbekirspor’un çok iyi bir kadro kurduğunu ve şampiyonluk için iddialı olduğuna dikkat çeken futbolseverlerin endişesi ise bu olumsuzlukların takımı etkileme ihtimali. Diyarbakır gibi bir şehirde 1 aylık geçici konaklama yeri tahsis edilmemesinin hiçbir bahanesinin olmayacağını belirten futbolseverler,”Bu ayıba bir an önce son verilmeli. Bu tablo Diyarbakır’a hiç yakışmıyor.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Spor Merkezi