Para bizimdir, kaptırmayız

TFF’nin Fair-Play’ı özendirmek için başlattığı Centilmenlig’in Spor Toto 3.Lig etabında lider olan Erganispor,Çanakkale Dardanelspor-Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçındaki centilmenlik görüntülerinin önceden kurgulandığı görüşünde.

Para bizimdir, kaptırmayız
Bu konudaki tepkisini yazdığı dilekçe ile TFF’ye ileten Sarı-Siyahlı kulüp, bu hareketin ödüllendirilmemesi gerektiğini bildirdi. Erganispor,Centilmenlig’de şampiyon olursa alacağı 250 bin TL’yi alt yapı ve tekrar 3.Lig’e çıkmak için harcayacak.

‘GERÇEK DEĞİL KURGUDUR’ TFF’ye gönderilen yazıda,” 04.04.2012 tarihinde ÇANAKKALE DARDANELSPOR ile ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR müsabakasında önceden kurgulandığına inandığımız FAİR-PLAY adına yapılandırılıp organize edilen bir takım pozisyonlar vukuu bulunmuştur. Dikkatlice bakıldığında bunların anlaşılması hiç de zor değildir.Örneğin faulden sonra ERZURUM kalecisinin topun gol çizgisini geçmemesi için hiçbir çabası yoktur.Hatta aksi yönde hareketi vardır.Ayrıca söz konusu maçta çekilen görüntüler çok kısa bir sürede görsel basına SİSTEMLİ yapılmıştır.ÇANAKKALE DARDANEL kulübü her maçta görüntü almakta mıdır?Aksi halde bu maçta görüntü almak bir rastlantı mıdır?Görüntülere bakıldığında bu davranışların önceden kurgulandığı ve sahada adeta sahneye konduğu anlaşılabilinir.Çok acelece basına verilmesi ise kamuoyu oluşturma çabasıdır ve amacına ulaşmıştır.” denildi.

‘FUTBOLUN DOĞASINA AYKIRIDIR’ Buradaki amacın centilmenlik değil TFF’nin Fair-Play için belirlediği 250 bin TL’yi almak olduğunu savunan Erganispor,”Asıl neden ise ;AYIN CENTİLMEN HAREKETİ’ni elde etmek ve bununla puanlar almaktır.Bu tamamen skandaldır. CENTİLMENLİK ve FAİR-PLAY adına futbol sahalarında yapılanlar düşündürücüdür ve üzücüdür. Doğal akıcılığı içinde yapılmayan her kurgulama soruşturulup ,sorgulanmalıdır.Amacımız hiçbir kulübe LEKE atmak değil ve bir hakkı çiğnetmemektir.  Gereğini kurullarınızın ilgi ve bilgilerinize sunarız.” ifadelerine yer verdi.

ÖDÜL ALT YAPI İÇİN KULLANILACAK Öte yandan Erganispor Basın Sözcüsü Ekrem Senvar,Fair-Play ile futbolun özünde olan mücadele etmemenin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Senvar,”Bizim amacımız sezon sonunda en centilmen kulüp olmaktır.Bu ödül olayı olmadan önce de düşüncemiz buydu. Ama sahadaki mücadelemizi en iyi şekilde veriyoruz.Küme düşmemize rağmen sahada savaşıyoruz. Sırf ödül almak için futbola ihanet etmek bizim ilkelerimizde yoktur.” dedi.

Senvar,Centilmenlig’de şampiyon olmaları halinde alacakları 250 bin TL’yi mevcüt sporculara ,alt yapıya ve gelecek sezon tekrar 3.Lig’e çıkmak için kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz