Polat: 'Lisecilerden kurtulmalıyız'

Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, Galatasaray’ın klüp üzerinden maddi manevi menfaat sağlayan lisecilerden kurtulması gerektiğini belirtti.

Polat: 'Lisecilerden kurtulmalıyız'

Bursa Galatasaray Taraftarlar Derneği tarafından düzenlenen şampiyonluk gecesine katılan Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, ilginç açıklamalarda bulundu.

Kervansaray Otelde düzenlenen şampiyonluk gecesine katılan Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat’ın gündeminde yine ‘liseliler’ vardı. Programa yeni yönetimden kimsenin katılmaması dikkat çekerken futbolu Galatasaray’da bırakan Ayhan Akman, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bazı kurum yetkilileri ile partililer katıldı.

Galatasaray’da 1992 yılında Alp Yalman ile birlikte Galatasaray futbol takımından ve tesislerden sorumlu başkan yardımcısı olarak 4 sene görev yaptığını hatırlatan Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, o dönemde de Galatasaray’ın maddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Nedendir bilmem bu ekonomik sıkıntılar hat safhaya çıktığı ve kulübün batma noktasına geldiği dönemlerde hep bana geliyor ve göreve çağrılıyorum.” dedi.

O dönemde yarılırken borçsuz bir kulüp bıraktıklarını anlatan Polat, o takımlarda art arda şampiyonluklar ve UEFA şampiyonluğunun geldiğini belirterek, “Her ne kadar ismimiz geçmese bile çorbadan tuzumuzun olduğunu bir ben birde Allah bilse de ben mutlu oldum. Galatasaray’ın sportif olarak başarılı olduğu dönemde benim o hafta işlerim de rast gidiyor.” şeklinde konuştu.

2006 yılının Şubat ayında Galatasaray’ın ekonomik olarak en kötü dönemde olduğu bir devrede Özhan Canaydın’ın çağrısı ile birlikte yeniden göreve geldiğini hatırlatan Adnan Polat, geldiğinde Galatasaray’ın haciz kıskacında olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’DE BÜTÜN DEĞERLENDİRMELER TOPUN ÇİZGİYİ GEÇMESİ ÜZERİNE”

Kendisinin görevde olduğu sürece maddi durumu iyileştirmek için çalıştığını belirten Polat, “Ben 2012’de UEFA kriterleri devreye girecek ve biz dahil tüm kulüplerin mali Fair playa uyması lazım yoksa UEFA’dan men edileceğiz. Maalesef Türkiye’de ki bütün değerlendirmeler futbol topunun çizgiyi geçmesine endeksli olduğu için tedbirler aldık ama benim için günü kurtarmaktan daha çok geleceği inşa etmek daha önemliydi. Bende onun için mesaimi verdim özellikle şirket birleşmesini yaptık.” şeklinde konuştu.

GALATASARAYIN ŞİKEYE BULAŞMAMASI BENİM İÇİN 10 ŞAMPİYONLUKTAN DAHA DEĞERLİ

Daha sonra Galatasaray’ın tabu halinde ki yüz yıllık tüzüğünü güncelleme adına değiştirmeğe çalıştıklarını anlatan Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, “İdeal bir tüzük olduğunu söyleyemem ama tabunun kalktığını söyleyebilirim. O dönemde eski başkanlardan Galatasaray’ın duayanlerinden herkes beni şöyle uyardı ‘Tüzüğe dokunma yanarsın’ Ama yapılması gereken bir işti. Çünkü biz idari ve mali reform yapmamız gerekiyorsa bunu yapmamız lazımdı ve yaptık. Ondan sonraki süreci hepiniz biliyorsunuz. 2011’de ki mart ayında ki önce stadın açılışı daha sonra Mart ayında ki yapılanları hepiniz hatırlıyorsunuz. Ben burada kolayına kaçıp seçim kararı alabilirdim. Ama bunu yapmadım ve direndim. Daha sonra idari usulsüz bir şekilde ibrasızlık oldu ne demekse o ve seçim kararı aldık ve yeni başkan geldi. Mayıs ayının 17’sinde yeni başkana kulübü devrettim idari ibrasız olarak bir başkan. Bir ay sonra Türkiye’de şike konusu gündeme geldi ve idari ibrasız olan bu başkan ve yönetimi şikeye bulaşmayan enden kulüplerden biri olarak ortaya çıktı. Bu iki durum birbiri ile örtüşmüyor. Bu benim için kamuoyun nezdinde aklanmanın anlamına geliyor. Düşünebiliyor musunuz özellikle bütün büyük kulüplerin hepsi şikenin içinde tek temiz kulüp Galatasaray. Bu benim için 10 tane şampiyonluktan daha önemlidir.” şeklinde konuştu.

O dönemde şampiyonluklardan daha önemli işler var dediğinde eleştiri aldığını ancak şike olayları ile ne kadar haklı olduğunu belirtti.

TÜRK ADALETİ HAKLININ HAKKINI VERDİ

Görevden ayrıldıktan sonra bir mektup fotokopisi yüzünde evinin ve işyerinin arandığını belirten Polat, “İddia edilen para futbolculara dağıtıldığı makbuzları ile kanıtlandı fakat o dönemde yine muhasebede kayıtlı 1 milyon dolarlık paranın makbuzu bulunamıyor. Ne hikmetse 16 tane yönetici içinde ben mahkemeye gittim 7 yılla yargılandım. Ama Türk adaletinin haklının hakkını verdiğini çok güzel kanıtları ve bu gün bir saat içinde tek celsede yargı benim beraatime kara verdi. Bu açıkçası beni mutlu ederken, bir taraftan da mahkeme de ifade verirken ya ben niye buradayım diye kendi kendime sordum ve üzüldüm. Hatta hakim de sordu ki ‘siz niye burada olduğunuzu biliyor musunuz?’ dedi. Bende niye olduğumu bilmiyordum. Binlerce makbuzdan biri biz ayrıldıktan sonra kaybolmuş bu beni üzdü. Ama taraftarların bana verdiği destek beni mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

GALATASARAY’IN İÇ BARIYI SAĞLAMASI LAZIM

Galatasaray mevcut yönetimi ve aktif insanların öncelikle iç barışı sağlamaları gerektiğini anlatan Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, “Bunu sağlayacak olanda yönetimdir. Galatasaray başkanıdır. Bu görevi yerine getirmesi lazım. Bundan daha önemli bir kondu var ki Galatasaray muhakkak ki demokratikleşme sürecini yaşamak zorunda. Burada Galatasaray’ın yüz yıla yakın bir yöntemi var ve bunun muhakkak değişmesi lazım.” dedi.

Galatasaray kulübüne üye olmak için herkesin muhakkak anayasanın eşitlik ilkesinden yararlanması gerektiğini anlatan Başkan Polat, “Galatasaray kulübü Galatasaray lisesinde kurulmuş, lise bizin için övünç kaynağı gurur kaynağı. Lise kurulduğunda kuruluş amacında Galatasaray lisesinden mezun olan insanlara Galatasaray üyeliği hakkı verilmiş. Verilen bir hak geri alınmaz ama herkes elini vicdanına koysun. Galatasaray lisesinden mezun olmuş bir kardeşimiz 600 liraya 18 yaşında mezun olur olmaz girerken, iş hayatında belli noktalara gelmiş insanlar 5-10 sene bekledikten sonra 10 bin liraya girmesi bu hak mı?, adalet mi, uyuyor mu?” şeklinde sordu.

Galatasaray’ın bu anlamda tüzüğünü değiştirmesi gerektiğini anlatan Polat, üye alınırken liseli ve liseli olmayan insanlara aynı imkanları verip kulübün üyeliklerini homojen bir hale getirmesi lazım.” dedi.

GALATASARAY’DA KLÜP ÜZERİNDE MADDİ MANEVİ MENFAAT SAĞLAYAN LİSECİLER VAR

Galatasaray kulübünde 7 bine yakın üye olduğunu bildiren Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, bunların yüzde 80’inin iyi niyetli Galatasaraylı olduğunu belirterek, “Ama maalesef her toplulukta olduğu gibi kulüp üzerinden maddi manevi menfaat sağlayanlarda var. Bende bunlara liseciler diyorum. Galatasaray’ın bunlardan kurtulması lazım. Bunu bana kimse inkar edemez. Ben bu kulübün içinde 12 aktif görev yaptım. Galatasaray geleceğini inşa etmek istiyorsa önce demokratikleşme sürecini tamamlaması lazım, ekonomisini geliştirmesi ve tesisleşmesini bitirmesi lazım ondan sonra sportif başarı zaten gelir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Gecede bir konuşma yapan Ayhan Akman ise, futbolu Galatasaray’da bıraktığı için mutlu olduğunu belirterek, “Futbol yaşantımın 18. Yılında 18. Şampiyonluğu Galatasaray’da tatmak ve futbolu da bu takımda bırakmak bana nasip oldu. Son şampiyonluğu da biliyorsunuz anlamı çok büyük oldu. Kadıköyde o kupayı kaldırmakta kaptanlardan birisi olarak bana nasip oldu o yüzden gerçekten benim için çok önemli bir sezon oldu ayrılıyorum Galatasaray’da futbolu bırakıyorum bu büyük camiaya hizmet ettiğim için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Ozan Kozan tarafından katılımcılara berat takdim edildi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler