Görüş Bildir

Potada dev organizasyon

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları “Anadolu Basketbol Turu”nun dördüncü ayağı Diyarbakır’ da gerçekleştirildi.

Potada dev organizasyon

AMERİKALI ANTRENÖRLER DİYARBAKIR’DA

Ziya Gökalp Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, 12 DABO Direktörü Samer Şenbayrak, Amerikalı antrenörler Chris Dial, Britanny Ann Fowle, Anadolu Efes Altyapı antrenörlerinden Cenk Yıldırım, 12 DABO Bölge Koordinatörü Çetin Yıldız,12 DABO Diyarbakır Bölgesi antrenörleri Baran Demir, Çiğdem Çetin, Mustafa Yıldız ile çok sayıda sporcu, veliler ve basın mensupları hazır bulundular.

“DİYARBAKIR’DA OLMAKTAN MUTLUYUZ”

 Basketbol Okulları Direktörü Samer Şenbayrak, Anadolu Basketbol Turu’nun Anadolu basketbolu gelişimine çok önemli katkılar sağlayacağını ifade ederken şunları söyledi; “12 Dev Adam Basketbol Okulları kurulduğu ilk günden bu yana Anadolu basketbolu adına önemli adımlar atmıştır. Bu adımlar neticesinde de Anadolu Basketbolu’nun kalkınması adına Amerikalı antrenörlerle birlikte işbirliği yoluna gidilmiştir. Düzenlemiş olduğumuz Anadolu Turu’nda da görüyoruz ki sporcularımız yabancı antrenörlerle etkin bir iletişim sayesinde yeni bilgiler öğrenmekteler. Ayrıca Anadolu Basketbol Turu’nda ABD’li antrenörler tarafından hazırlanan antrenman programları uygulanmakta ve bu programlar 12 DABO antrenörleri ile de paylaşılmaktadır. Vermiş olduğumuz bu eğitim turu kapsamında hedefimiz, öğrencilerimizin gerek basketbol, gerekse de okul hayatlarında başarılı olmalarının yanı sıra öğrencilerimizin kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmektir. Bu konuda da burada bulunan her kişiye ayrı ve önemli görevler düşmekte. Öte yandan 12 Dev Adam Basketbol Okullarının burada olmasının en büyük amacı çocuklarımıza değişen basketbol tekniklerini öğretmek ve onlara yeni birer vizyon kazandırmaktır. Diyarbakır’da olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“MİLLİ MAÇ İSTİYORUZ”

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdullatif Umut da Anadolu Basketbol Turu ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Umut, böyle önemli bir organizasyonun kendi illerinde düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Her şeyden önce Basketbol Federasyonumuzun Anadolu basketbol turu içine ilimizde dâhil ettiği için kendilerine teşekkür ederim. 12 DABO çalışmaları ilimizde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Buradaki organizasyonu izlemeye gelen veliler ve sahada bulunan sporcular inanıyorum ki bugünden sonra ilerleyen yaşamlarında basketbol gönüllüleri olacaklardır. Anadolu Basketbol Turu’nda tecrübeli ve yabancı antrenörlerin görev alması federasyonumuzun bu olaya nasıl ciddi baktığının göstermektedir. Özellikle İlimizde başlattığımız “Koşamıyorsan Koş projesi” kapsamında lisanslı sporcu sayısında önemli bir artış yakaladık. Bu projede yaklaşık olarak 4000 kadar hemşerimiz faydalanmaktadır. Yeni tamamlanan 6000 kişilik salonumuzda önemli basketbol karşılaşmalarına hatta bir A Milli takım müsabakasına ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi.

“OLDUKÇA FAYDALI BİR ORGANİZASYON”

12 DABO Bölge Koordinatörü ve aynı zamanda Basketbol Antrenörümüz olan Çetin Yıldız ise Anadolu Basketbol Turu’nun önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, “12 DABO Anadolu Basketbol Turu’nun, Anadolu’daki altyapı basketbol kültürünün değişmesinde ve gelişmesinde büyük katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bu tür organizasyonların minik ve genç basketbolcuların gelişimi ve basketbol branşına olan ilginin artmasına olumlu şekilde fayda sağlayacağına inanıyorum. Antrenmana katılan tüm sporcular ulusal ve uluslararası anlamda antrenörler ve öğrenciler arası paylaşımlar gelecekteki basketbol yaşantısında son derece önemli bir kazanım sağlayacaktır. Farklı zihniyetler ve kültürler ile çalışmanın kendi eğitiminize önemli katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim. Yurt dışından getirilen antrenörlerin işlerine olan saygısı bizim çocuklarımıza son derece önemli bir örnektir. Bu eğitimler sayesinde ulaşılan çocukların topluma kazandırılmış çocuklar olduğunu unutmamak gerekir. Vurgulamak gerekir ki kesinlikle sadece sporcu olmaları açısından değil; değişik kültürler görmeleri, kendi yeterliliklerinin farkına varmaları ve eğitimlerine devam etmeleri açısından da 12 DABO ekibinin sorumluluk alanının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görülmektedir. Bütün emeği geçenlere sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi