Görüş Bildir

Quaresma’dan Beşiktaş taraftarlarına söz

Beşiktaş'ta ikinci dönemini yaşayan Ricardo Quaresma, Avusturya'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldız futbolcu şampiyonluk yaşamadan kariyerini sonlandırmayı düşünmediğini dile getirirken, forma numarasının ise çok önemli olmadığını ifade etti.

Quaresma’dan Beşiktaş taraftarlarına söz

Beşiktaş'ın yeniden kadrosuna kattığı eski futbolcusu Ricardo Quaresma, Avusturya'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte Quaresma’nın açıklamaları;

'Şampiyon olmadan futbolu bırakmak istemiyorum'

Tekrar Beşiktaş'a dönmemde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başkanımızla geçmişi unutmayı konuştuk. Başarı için çok büyük isteğim var ve kulüple birlikte ben de yeni bir sayfa açıyorum. Beni en çok üzen şampiyon olamamaktı. Burada çok büyük bir potansiyel var ve harika bir taraftar var. Beşiktaş'ta şampiyon olmadan kariyerimi sonlandırmayı düşünmüyordum.

Dubai'deki dönemde mutlu değildim. Porto'ya dönüş mutluluk vericiydi çünkü orası benim evim gibiydi. Şimdi buradayım ve çok mutluyum. Benim için en önemlisi bugün ve bugünden sonrası. Bugünden sonra en önemlisi koşmak takım arkadaşlarıma yardımcı olmak ve takıma fayda sağlamak.

'Şenol Güneş ile çalışmak benim için çok önemli'

Şenol Güneş çok önemli ve değerli bir teknik direktör. Onunla çalışmak benim açımdan çok önemli olacak. Kariyeri boyunca çok büyük başarılar elde etmişbir hoca. 7 numarayı sevdiğimi herkes biliyor ancak şu an bu numarayı giyen bir arkadaşım var ve numara çok da önemli değil. Ancak burada önemli olan numara değil, numara 07 olur, 77 olur. Şu an burada 7 numarayı giyen arkadaşım var ona saygı göstermeliyim. Zaten önemli olan 0, 7, 10 değil sahada ne verdiğimizdir.

'Hayalim burada kupalar kazanmak'

İlk izlenimime göre iyi ve genç bir kadro var. Büyük kupalar kazanacağız. Çok sıkı çalışıp iyi bir sezon geçireceğiz. Her oyuncu her maçta üst düzey performans sergilemek ister. Maç seçmek çok da mantıklı değil. Bana çok büyük sevgi ve saygı var. Kulübümle mutlaka kupa kazanmak istiyorum. Hayalim tamamıyla kupalar kazanmak. hep bu hayal ile yaşıyorum. Şampiyonluk yaşamadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum.

'Türkiye'de başka takımda oynamayı asla düşünmedim'

Beşiktaş'ı burada olmadığım dönemde de çok yakıdnan takip ettim. Kulübe her zaman çok büyük sevgi ve saygım oldu. Geçen sezonun genelinde Beşiktaş iyi bir iş çıkardı. Derbiler bütün sonuçlara açık maçlar. Mümkünse bu sezon bütün derbileri kazanmak istiyoruz ama tek başına derbi kazanmak şampiyon olmaya yetmez. Türkiye'de başka bir takımda oynamayı asla aklımdan geçirmedim.Eğer başka bir takıma gitseydim kulübe ve taraftara saygısızlık olurdu.

'Geçmişi kesinlikle düşünmeyeceğim'

Ben şu anda burada Şenol Güneş gibi bir teknik direktörle burada bulunduğum için mutluyum. Geçmişi kesinlikle düşünmeyeceğim. Tamamen bugüne ve geleceğe odaklandım. Buraya dönmemdeki en büyük sebep Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamaktı. Şu anda buradaki en büyük motivasyonum burada kupalar kazanmak.

'Rakiplerin transferleri bizi ilgilendirmez'

Her kulübün takip ettiği bir yol var. Rakiplerin yaptığı hiç bir hamle bizi ilgilendirmez. Bizim için ancak motivasyon kaynağı olaiblir. Ben ve takım arkadaşlarım tamamen işimize odaklanacağız. İşimizi doğru yaparsak hedeflerimizi gerçekleştirebiliriz. Bir süredir Beşiktaş ile temas halindeydi. buraya katkı yapmak için hazırım.

Ricardo Quaresma, toplantıya katılan basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra antrenman alanına geri döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi