Görüş Bildir

Rıza Çalımbay: "Biz kötü oynamadık"

Süleyman Seba Sezonu Spor Toto Süper Lig'in 23. Hafta kapanış maçında Trabzonspor'u evinde ağırlayan Mersin İdmanyurdu, sahadan 5-1 mağlubiyetle ayrıldı. Maçın ardından konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay; "Biz kötü futbol oynamadık" diye konuştu.

Rıza Çalımbay:
Süleyman Seba Sezonu Spor Toto Süper Lig'in 23. Hafta kapanış maçında Mersin İdmanyurdu, sahasında oynadığı maçta Trabzonspor'a 5-1 mağlup olurken, teknik direktör Rıza Çalımbay, "Biz kötü futbol oynamadık. Kimse bize kötü futbol oynadınız diyemez. Biz sadece kötü goller yedik. Ölü toplardan goller yedik. Onun dışında oyuna baktığınız zaman kornerleri, frikiği çıkarttığınız zaman normal bir oyun oynadık. Onların da, bizim de atağımız vardı. Ama ben bu kadar basit, kötü goller yiyeceğimizi beklemiyordum. İşin açıkçası budur. İnanılacak gibi değil. İkinci yarı yediğimiz gol, o golde herkesin adımı var ama bir bakıyorsunuz adam bomboş gol atıyor. Orada defans olarak ölü toplarda çok büyük hatalar yaptık. Bunun da sıkıntısını yaşadık. Bunun yüzünden de maçı kaybettik. Ama onun dışında baktığınız zaman bizde oynadık. Bizim de bir sürü pozisyonlarımız vardı. Biz Bursa maçında da aynı şekilde goller yedik. Aynı şekilde Trabzon’da da ölü toplardan 3 tane gol yedik. Diyeceksiniz ki 'çalışmadınız mı niye gol yiyiyorsunuz?' O kadar çalışmamıza rağmen maalesef arkadaşlarımız son şeyi yapamadıkları için golleri yedik. Geçen Bursa maçında da her şey gayet iyiydi, hiçbir şey yoktu. Son dakikalara doğru yediğimiz korner golü ve maç bitiyor. O kadar önlem almamıza rağmen ölü toplardan goller yedik. Maalesef bugün bu sıkıntıları yaşadık. Biz yine de Trabzon’dan aşağı oynamadık. Trabzon’un bir avantajı ölü toplardı. Burada hakemlerinde çok büyük hataları var. Trabzonspor takımını, onları kolluyor. Yan topları kolluyor, frikikleri kolluyor, Mehmet mükemmel şekilde, olağanüstü frikik atıyor. Hakemlerde buna izin veriyor. Hakemlerin bir çoğu futbolun içinden gelmedikleri için bunları sezemiyorlar. Hocam dikkat edin diyoruz ama maalesef etmiyorlar. Kendi aralarında zaten kopukluklar var. Yan hakem faul diyor bizim lehimize olan bir pozisyonu o devam ettiriyor. Oyun olarak sıkıntımız yoktu ama ölü toplarda yaptığımız hatalarda maalesef mağlup olduk. O hataları da yaptığımız içinde mağlubiyeti kesinlikle de hak ettik. Bizim bu sıkıntılara, kadro darlığına, futbolun dışında yaşadığımız sıkıntılara rağmen geldiğimiz yer gayet iyi. Önemli olan bunu sonuna kadar devam ettirip ligi bu yıl iyi bir yerde bitirmektir. Başka bir düşüncemiz yok" diye konuştu.


EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIM


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, "2’nci yarı Sivasspor maçı ile başlıyor. Bu ikinci yarından itibaren takımımız 17 puan aldı ve 17 puanla şuanda zirvede bulunuyor. Bu 7 maçlık periyotta en çok puan toplayan takım olmak bizim ayrıca işimizi motive edecek. Bunu neden böyle planladım çünkü belli süreçler yaşadık. Süreç içerisinde yeni kurulmuş bir takım eksiklerle başa çıkmaya çalıştık. Sonunda da istediğimiz arzu ettiğimiz oyunu zaman zaman oynayan zaman zaman da oymayan kendimizin de eleştirdiği bir takım. Fazla oyuncu sirkülâsyonu olan bir takımda oyuncu oynatmak konusunda çektiğimiz sıkıntılar hepsinin süreçte devam edeceğini düşünüyorum. Ama böylesi skorlarda bir avantaj olup takım oyunu oynama konusunda, takım oyunu disiplini konusunda çok önemli eğreti noktalardır. Bugün bunu avantajlı bir şekle çevirmek, önümüzdeki maçlarda bu davranışı bu tutumu devam ettirmek açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Şu andan itibaren önümüzdeki bir karşılaşma var ki deplasmanda ikinci kazanışımız, bundan sonrada kazanmaya devam etmeliyiz. Çok kaybetmedik ama kazanamadık da. Kazanmaya devam edip şu andaki 4 takım içerisinden nereye kadar çıkabiliriz onu düşünüyoruz ve çıkmak içinde elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor’un ihtiyacı olan bu huzurlu bir şekilde devam ede gelen sürecin daha da iyi olmasını sağlayacak bir takım sonuçlar elde etmek, bunların bir tanesi en çok gol atan takımız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Yine deplasmanda kazanan bir takım olmak ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Sezon sonuna kadar da takım oyununu en iyi şekle getirip, bu takım oyununu kalıcı bir şekle gelmesi içinde mücadele etmemiz gerekiyor. Eksiklerimiz olacaktır. Ben oyuncularımı bu disiplinlerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi