Rıza Çalımbay'dan antreman için saha vermeyen Gençlik ve Spor Müdürü'ne tepki

SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay, başvurmalarına rağmen antreman için kendilerine sahayı vermeyen Gençlik Spor İl Müdürü’nü, kınadığını söyledi.

Rıza Çalımbay'dan antreman için saha vermeyen Gençlik ve Spor Müdürü'ne tepki
Çalımbay, kulüp binasında yaptığı basın toplantısında dar bir kadro ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını bunun yanı sıra sakatlıklar ile mücadele ettiklerini, kadroda değişiklik yapamadığını anlattı. Rıza Çalımbay, sezonu en iyi sonuçla bitirmeyi hedeflediklerini belirtirken, şöyle dedi:

“Mitrovic cezalı olduğu için oynamıyor. Onun alternatifini bulmaya çalışıyoruz. Orada bir kişi daha sakatlansa sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Kupa, lig ve özel 50’ye yakın maç oynuyoruz. Kadrodaki isimlerin çoğu da ilk 11’de yer alıyor. Takviye yapamadığımız için açıkçası kupayı pek düşünmüyorduk. Arkadaşlarımıza çok yüklendiğimiz için bir düşüş olması normal. Lige verilen bu ara bizim için çok iyi oldu."
Milli Takımın Hollanda ile yapacağı maç nedeniyle lige verilen arayı çok iyi şekilde değerlendireceklerini de anlatan teknik direktör Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
“Cumartesi günü bir hazırlık maçı yapacağız. Bu maçta da maç eksiği olan arkadaşlarımızı oynatmak zorundayız. Önümüzdeki hafta 3 maçımız var; Balıkesirspor, Fenerbahçe ve arkasından Akhisar. Bunlar bizim kader maçlarımız. Burada her şey olabilir. Daha önce gösterdiğimiz performansların üstüne çıkmak zorundayız."
GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜNE TEPKİ
Çalımbay, ligde kalan maçlarını antreman yapmaları için kendilerine verilmeyen Mersin Stadyumu’nda oynamak durumunda kalacaklarını, bu konuda sorumluluk ve yetkinin kulüp başkanına ait olduğunu ifade ederken şöyle devam etti:
“’Oynayın’ derse ben oynarım, benim için hiç problem yok. Ama ben Gençlik Spor İl Müdürü’nü, Mersin İdmanyurdu’na sahayı antrenman için vermediği için buradan kınıyorum. Bizim antrenman yapmamız gerekiyor, bize yardımcı olmaları gerekiyor ama yardım etmiyorlar. Ben kesinlikle artık o sahaya antrenman için gitmem. Mersin İdmanyurdu’na antrenman için bu saha verilmiyorsa çok ayıp. ’Ben orada en az 7-8 antrenman, hazırlık maçı yapmazsam, ben orada maç oynamam’ dedim. Ben o sahayı, onlardan daha çok düşünürüm, onlardan daha iyi anlarım saha işinden. Antrenman için sahamızın olmadığını söylediğimiz halde ‘Saha güzel dursun’ diye bize tahsiz edilmedi. Antrenman için sahayı vermiyorsan, demek ki orada bir şey var; korkuyorsun. Sahayı net görmek için de antrenman yapmak lazım. Bütün sorumluluk başkandadır. Yönetim ne derse ben onu yerine getiririm. Benim o stadyumdaki zeminle ilgili tereddütlerim var. İnşallah bir şey çıkmaz. Ben antrenmanı kafamdaki bu tereddütleri gidermek için istedim. Ama onlar buna izin vermedi. Ben normalde çalıştığım hiçbir yerde maç yapacağım yerde antrenman yapmam. Ben sadece test etmek için orada antrenman yapmak istemiştim."

Kaynak: Diyarbakır Söz