Sabri Pogba'dan daha fazla kazanacak!

Sabri Sarıoğlu bu sezon yeni sözleşmesi gereği 30 maçta forma giyerse 6.8 milyon lira kazanacak. piyasa değeri 80 milyon Euro olan ve transferde büyük takımları peşinden koşturan Juventus’un Fransız ortasaha oyuncusu Paul Pogba, Juventus'tan 1.7 milyon Euro (5.1 milyon lira) alıyor. Böylelikle Sabri Pogba’dan daha fazla kazanıyor olacak.

Sabri Pogba'dan daha fazla kazanacak!

Galatasaray yeni yönetiminin, deneyimli futbolcu Sabri ile yaptığı yeni sözleşme şimdiden eleştiri ve tepkilere neden oldu. Sabri'ye yapılan zam, özellikle taraftarların büyük tepkisini çekerken, futbol kamuoyunu da tek kelimeyle alt üst etti. Geçen sezon başında kadro dışı bırakılan fakat Duygun Yarsuvat'ın başkanlık koltuğuna oturmasının akabinde Abdurrahim Albayrak'ın da girişimleriyle affedilen Sabri'nin kazancı 1.1 milyon dolardı (3 milyon lira). Fakat yapılan yeni sözleşmeye göre 31 yaşındaki futbolcu yeni sezonda 1.6 milyon Euro (4.8 milyon lira) ücret alacak. Ayrıca Sabri, 15 maç oynarsa 300 bin lira, 30 maç oynarsa 300 bin lira daha kazanacak. Yeni maç başı ücreti de 45 bin liraya çıkmış durumda. Yani Sabri yeni sezonda 30 maçta forma giyerse toplam kazancı 6.8 milyon lira (2.2 milyon Euro) olacak.

POGBA 5 MİLYON LİRA KAZANIYOR

Takvim’in haberine göre; Sabri'nin yeni sözleşmesi sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da ses getirecek cinsten... Şu anda transfer borsasının gözdesi olan Paul Pogba'nın Juventus'tan aldığı ücret 1.7 milyon Euro yani 5.1 milyon lira. Fakat Sabri'den daha az kazanan Fransız yıldıza 80 milyon Euro değer biçiliyor. Sabri ile aynı bölgede oynayan Real Madrid'li Dani Carvahal 1.1 milyon Euro, A.Madrid'li Juanfran ise 1.2 milyon Euro alıyor.

BEN İSTEMEDİM, YÖNETİM VERDİ

Taraftarın hedefindeki isim Sabri, NTV Spor'a konuştu ve kendisini savundu. Tecrübeli futbolcu, "Yönetim ile ne rakam ile ilgili ne de sözleşmemin süresi ile ilgili herhangi bir pazarlık yapmadım. İnsanlar benim rakam konuştuğumu sanıyor fakat böyle bir şey yok, ben Galatasaray'da büyüdüm ve rakam konuşmak bize yakışmaz" dedi. Sabri ayrıca, "Eğer pazarlık imkanı olsaydı 3 yıllık direkt imza atmak isterdim. Herkes istediği şeyi düşünmekte özgür. Ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum" diye konuştu.

TANMAN: HOCAMIZ KALMASINI ÇOK İSTEDİ

Futboldan sorumlu yönetici Cüneyt Tanman, Sabri'nin sözleşmesi konusunda açıklamalar yaptı. Tanman, "Sözleşme sadece bir yıllık ve performansa bağlı 20 maç 30 maç oynarsa bu para artacak. Hocamız, Sabri'nin kalmasını çok istedi ve gereğini yaptık. Yüksek bulanlar olabilir, Sabri performansı ile bunun karşılığını verecek bir oyuncu" dedi.

Kaynak: Spor Merkezi