Sadece onlar gitti

Bugsaşspor’a giden Suat Mutlu ile yaş haddinden dolayı oynama ihtimali kalmayan Osman ve Erkan dışındaki futbolcular takımda kalıyor.

Sadece onlar gitti
Şu ana kadar hiçbir çalışma yapmayan yönetimin önümüzdeki günlerde futbolcularla bir araya gelerek ücretlerde indirim talep edeceği öğrenildi.

  YÖNETİMİN TRANSFERİ AÇMAYA NİYETİ YOK Geçen sezon 2.Lig’den düşen Diyarbakırspor’da FİFA tarafından yabancı futbolcu ihtilaflarından dolayı konulan transfer yasağı devam ediyor. Ocak 2013’teki ara transfer döneminde sona erecek yasak için ayrıca TFF’deki eski futbolcu ve teknik adam dosyalarının kapatılması gerekiyor. 8 milyon civarındaki transfere engel borç için yönetim geçen sezon olduğu gibi bu sezon da bir yol haritası veya çözüm projesi ortaya koymazken,umut yine eldeki oyunculara bağlandı.

Geçen sezonki kadrodan şu ana kadar 3 fire verildi. Takımın en tecrübeli oyuncuları olarak dikkat çeken Suat Mutlu,Osman Kurtuldu ve Erkan Vurhan yeni sezonda yok. Suat,Bugsaşspor’a transfer oldu,Osman ve Erkan ise 3.Lig’de uygulanan 30 yaş kuralından dolayı mecburi ayrıldı.

YETİŞTİRME BEDELİ GETİRMEYEN GİDEMEZ Sözleşmesi sona eren futbolculardan kaleci Samet ve Ali Yıldırım dışındaki diğer oyuncular yetiştirme bedelinden dolayı bir yere gidemiyor. Bu oyuncuların takımda kalmasına kesin gözüyle bakılırken,Ali’nin de büyük ihtimalle takımda kalacağı,geçen sezonun devre arasında ayrılan ancak sözleşmesini feshetmediği için prosedür gereği sözleşme uzatmasında yasal engel olmayan Samet’in durumunun ise gelecek teknik heyete bağlı olduğu belirtiliyor.

Genç kaleciler İbrahim Tekçi ve Şiyar’ın tecübesizliğinden çekinen Diyarbakırspor’un Samet’le tekrar anlaşma yoluna gitmesi bekleniyor.

İNDİRİM İSTENECEK,CEZALARA AF YOK Bu arada şu ana kadar suskun kalan yönetimin yeni sezonla ilgili çalışmalara önümüzdeki hafta başlayarak ilk etapta futbolcularla görüşeceği belirtiliyor. Futbolculardan, geçen sezon anlaştıkları rakamlardan indirim yapmalarının isteneceği konuşuluyor. Geçen sezondan kalma alacakların da yeni sezon hazırlıklarına başlanmadan ödeneceği ifade edildi. Yönetimin geçen sezon çeşitli nedenlerden dolayı futbolculara verdiği cezaları kaldırmayı ise kabul etmediği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz